Boerenkool – Amelilia Wasiliev

Dit kookboek bevat 69 recepten met boerenkool en andere koolsoorten. Dit zijn vooral sapjes en salades

Boerenkool wordt ook wel eens gezien als een superfood: een ingrediënt met heel veel voedzame bestanddelen. Boerenkool bijvoorbeeld bevat vitamines, mineralen, antioxidanten, omega3, vezels

Het boek start met waar boerenkool allemaal goed voor is met een korte uitleg:

  • risicoverlagend
  • ontstekingsremmend
  • Goed voor hart en bloedvaten
  • Detox voor het lichaam
  • Gewichtsverlies

Verder ben ik ook te weten gekomen dat er heel wat soorten boerenkool zijn en hier wordt in de recepten ook mee gevarieerd. Vind je een speciale soort niet, dan is dat geen probleem, want je kan ze gerust vervangen.

Het boek is mooi vormgegeven met tellen aan de linkerkant een foto van de losse ingrediënten + een opsomming hiervan en aan de rechterkant een foto van het afgewerkte gerecht. Daar staat dan de bereiding bij en in het geval van de sapjes ook waarvoor het gezond is.
Handig is het overzicht hoe je zelf een boerenkoolsmoothie of gerecht kan samenstellen. Wat je allemaal kan toevoegen voor de smaak, qua kruiden, knapperigs,…

Mijn favoriet is de boerenkoolchips. Dat is iets wat ik zelf regelmatig maak. Lekker zo ’s avonds op de zetel met een knapperige snack die toch nog gezond is.

Niet alles is vegetarisch of veganistisch, er wordt ook af en toe vis, vlees, eieren en kaas gebruikt. Maar er zijn voldoende recepten waar je wel mee aan de slag kan of waar je enkele ingrediënten kan vervangen.

Wil je Boerenkool lezen?

Heb je dit boek al gelezen?

Laat dan zeker je reactie hier achter. Dit is voor anderen ook handig in hun zoektocht naar het juiste kookboek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties