Havermoutje – Pascalle Bonnier en Mathijs Kok

@havermoutje heeft meer dan 9000 volgeres op Instagram en ik had er nog nooit van gehoord. Ik denk dat ik even van deze aardbodem verdwenen was, maar misschien kan het ook zijn omdat ik niet op Instagram zit. Pascalle Bonnier en Mathijs Kok delen hierop sinds een jaar vaak een havermoutrecept. Hun eerste date was zelfs een havermoutontbijt op café en hun passie is nu uitgegroeid tot het boek met dezelfde naam:

Havermoutje, 70 havermoutrecepten van pasta tot pannenkoek

Havermoutje - 70 havermoutrecepten van pasta tot pannenkoek - boek

Wat me meteen opvalt is de mooie vormgeving en cleane foto’s. En dan creatief aan de slag met 1 ingrediënt als basis, mijn aandacht was getrokken 🙂

Pascalle Bonnier en Mathijs Kok van havermoutje

Uiteraard staan er een heel deel ontbijtrecepten in, maar niet allemaal havermoutpap. Ook Havermouttaartje en haverpannenkoek. Ik denk dat je zo elk kind maar 1 keer hoeft te roepen om te komen ontbijten. Verrassend vond ik ook het koffiehavermoutje, ga ik binnenkort eens proberen, alleen zonder de rozijnen, dat lust ik echt niet.

koffiehavermoutje uit Havermoutje van Pascalle Bonnier & Mathijs Kok

Bij de lunchgerechten gaat er een heel deel over brood + recepten. Hier wordt dan niet de havermout op zich gebruikt, maar wordt deze vermalen tot meel. Verder ook nog snacks en dinergerechten.

breekbroodhaverbolletjes uit Havermoutje van Pascalle Bonnier & Mathijs Kok

Niet alles is vegan, maar een groot deel wel. Er wordt ook gebruik gemaakt van ei; kaas, te vervangen door vegen kaas; 1 diner is met vis en eentje met chorizo, maar die kan je vervangen door vegan chorizo.

Leuk om havermout een op een andere manier te leren kennen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties