Instock Cooking – Zet voedselverspilling op de kaart

Instock is een restaurant dat ontstaan is door enkele medewerkers van Albert Heijn. Ze merkten dat er veel voedselverspilling was, zoals een brood van een dag oud, groenten die niet zo mooi of recht zijn,… En ze vonden het jammer dat al dit lekkere, eetbare eten zomaar weggegooid zou worden.

Voedselverspilling in supermarkten

Dit wilden ze tegengaan en ze legden hun ontstane idee, om iets met deze ingrediënten te gaan doen, voor aan de directie van Albert Heijn. Zo wonnen ze hiermee een prijs, kregen geld en konden hun pop-up openen.

Dit kende zoveel succes dat ze ondertussen verhuist zijn naar een permanent restaurant. Ze willen nog een 2de restaurant, maar hun uiteindelijke bedoeling is zichzelf overbodig maken, want dat zou betekenen dat er geen voedselverspilling meer is. Het boek Instock Cooking geeft meer uitleg over het restaurant, maar ook over voedselverspilling en hoe je dat zelf kan tegen gaan.

Instock Cooking - pekelen

Conserveringstechnieken leren met Instock Cooking

Instock Cooking leert je conserveringstechnieken zoals inmaken, fermenteren, drogen, invriezen, pekelen, konfijten en roken.

Naast uitleg wat deze termen vroeger betekenden, dat nu doen, hoe ze het bij Instock gebruiken, vind je steeds ook enkele recepten van een gerecht waar ingrediënten gebruikt worden die je daarvoor geconserveerd hebt.

De recepten bevatten wel vis, vlees, eiren, zuivel, want deze willen ze ook niet verspillen. Ongeveer 1/3 van de recepten bevatten vis/vlees. Voor de rest is 1/3 vegetarisch en 1/3 vegan.

Instock Cooking, een boek van steen

Het boek voelde meteen speciaal toen ik het vastnam, anders dan ander papier. Zeker als je begint te bladeren in het boek. De pagina’s zijn niet zo dik, maar ze voelen wel heel zwaar en stevig. Het boek bestaat voor 80% uit steen zagen we in de uitleg. Het gebruikte papier is Stone Paper wat uit mineralen bestaat (dus steen), i.p.v. van bomen. En nog een extra leuke bijkomstigheid, het boek is waterproof. Dus handig als je met natte handen van het koken door het boek bladert 😉

Instock Cooking in huis halen?

>> Bestel het boek Instock Cooking

Heb jij het boek, of heb je een mening naar aanleiding van het filmpje, laat zeker je reactie achter.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties