Vegan soul food – Jason Tjon Affo van The Indigokitchen (review)

Gepubliceerd op:
Vegan soul food - Jason Tjon Affo - The indigo kitchen -boek review

Het boek Vegan Soul Food van Jason Tjon Affo is pas verschenen. En het valt op door de felle kleuren op de cover wat al een voorproefje is voor de rest van het boek.

Vegan Soul food (review)

Toen het boek net gearriveerd was bladerde ik er samen met mijn vriend door.  Wat ons meteen opviel waren de kleurige gerechten. De ondertitel (60 kleurrijke recepten) is dan ook niet gelogen. Niet alleen worden hele kleurrijke groenten gebruikt, maar ook noodles, rijst en pancakes worden van extra kleur voorzien. Dit trouwens wel allemaal op een natuurlijke manier.

Inhoud

  • Vegan soul food
  • Nooit meer misgrijpen: lijstje met ingrediënten die vaak gebruikt worden in zijn recepten.
  • Alles over kleurrijk eten: hoe je je eten op een natuurlijke manier kan kleuren. Ook krijg je tips mee qua foodstyling, hoe leuk je je bowls op.
  • Voor de ochtend en de middag
  • Blijf warm met deze soepen en curry’s
  • Waar is dat feestje?: Kleine gerechtjes voor als je een feestje geeft, of je je avond wil opvroorlijken.
  • Kom maar aan tafel!
  • Dit wil je erbij: bijgerechtjes
  • Sweet treats
  • Net dat beetje extra

De kleuren van de gerechten deden me trouwens aan The Vegan Junkfood Bar denken. Daar zijn ook blauwe, roze en zwarte broodjes en is alles heel fel gepresenteerd. Nu blijkt (ik zag het op zijn Instagram) dat hij ook fotograaf is voor The Vegan Junkfood Bar. Mooie samenwerking.

Oh, en de Pikachu en beertjes van rijst zijn so cute 🙂

Wat ik ook leuk vind is dat er bij regelmatig tips bij de recepten staan. Hoe je het net wat anders kan maken of met wat je het nog zoal kan combineren.

Er zijn een heleboel gerechten in het boek waar ik enthousiast over word en die ik zeker binnenkort eens ga klaar maken.

Wie is Jason Tjon Affo van The Indigokitchen?

Jason Tjon Affo is een comfortfoodchef, blogger en fotograaf. Met zijn instagram inspireert hij meer dan 24000 mensen.

Jason is sinds 2014 vegan en steekt de gerechten van zijn Surinaamse roots in een vegan jasje. Gezond, smakelijk en mooi gepresenteerd. 

Heb jij het boek al gelezen of er iets uit klaar gemaakt? Benieuwd wat jij ervan vond.