Venkel is niet ieders favoriete groente vanwege de anijsachtige smaak. Daar moet je van houden. Zelf heb ik het ook moeten leren waarderen en dat proces werd me aanzienlijk makkelijker gemaakt met dit recept. Minder anijs โ meer venkel, in een heerlijk winterse en โroomloosโ romige gratinschotel. Venkel echt niets voor jou? Probeer deze toch maar eens:-)
Zeer lekker met wat quinoa en โ eventueel โ een hazelnootburger.
Voor 4 personen:
- 4 venkelknollen
- 3 teentjes knoflook
- 150 gram champignons
- 600 ml groentebouillon
- 200 ml sojaroom
- 1 el tamari (ik gebruik deze)
- olijfolie
- peper
- Verwarm de oven op 180 graden en verhit de bouillon tot het kookpunt.
- Snij de venkels in 4 gelijke delen (of halveer die delen nogmaals als ze echt groot zijn) Schil en snij de ui en teentjes knoflook en snipper ze fijn.
- Doe ze in een pot en overgiet met de bouillon en een scheutje olijfolie. Laat zoโn 10 minuten sudderen of tot de venkel zacht is en het vocht ietwat ingekookt.
- Snij de champignons in vieren en bak ze in wat olie op hoog vuur in een paar minuten gaar. Giet de tamari erbij en roer ze nog even goed door elkaar.
- Terug naar de venkel: meng de sojaroom onder de venkel en verwarm die nog 2 minuutjes mee. Voeg vervolgens de champignons toe. Neem een vuurvaste ovenschaal, kieper het mengsel erin en laat gedurende 20 minuten bakken. Bestrooi eventueel nog met wat paneermeel.
Genoten van de venkel? Like and share!