Vind jij vleespromotie een Boodschap van Algemeen Nut?

Boodschap algemeen nut

Waar ik al jaren kwaad van word zijn de reclamespots ter promotie van vlees en melk. Dit terwijl het ondertussen al lang duidelijk is dat we beter minder (of helemaal geen) vlees- en melkproducten meer zouden moeten consumeren. Zowel vanwege het milieu als om gezondheidsredenen.

De bewuste filmpjes worden ook nog eens voorzien van de slogan ‘Boodschap van Algemeen Nut’ (lees: gesubsidieerd door de overheid), wat er voor zorgt dat mensen die niet bewust met voeding bezig zijn het ook echt gaan geloven. Hoe vaak krijg je als veganist (of vegetariër) wel niet tot horen: “Maar je hebt toch vlees nodig” , en “hoezo geen melk, en je calcium dan?”.

vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Petitie om de vleespromotie te vervangen door spotjes over vleesvermindering

Ook EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) en vele andere organisaties vinden dat het maar eens gedaan moet zijn met deze campagnes. Zo zouden ze beter vervangen worden door filmpjes die aanzetten tot het eten van meer groenten en fruit én het verminderen van de vleesconsumptie.

Dankzij de recente studie over de gezondheids- en milieueffecten van ons huidige eetpatroon, verschenen in Nature, hebben we een goeie stok achter de deur om de zaak extra kracht bij te zetten.

EVA heeft nu een petitie opgesteld om deze ongeoorloofde promotiecampagnes een halt toe te roepen en natuurlijk kan jij deze petitie ook kracht bijzetten. Alle verzamelde handtekeningen zullen vervolgens voorgelegd worden aan de bevoegde ministers.

>> Teken hier de petitie

>> Lees hier meer info over de petitie

Ik heb de petitie ondertussen getekend. En jij?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Vegans op vakantie in La Roche Ardennen

  Vegans op vakantie in de Ardennen

  Afgelopen week gingen we een paar daagjes naar de Ardennen, La Roche om precies te zien. We hadden een leuk appartement gevonden om te verblijven.

  The Avocado Show Amsterdam

  The Avocado Show

  Mijn vriend deed in november mee aan tryvegan en om zichzelf te belonen wilde hij graag naar de Vegan Junkfood Bar. Die gerechten die hij

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu