Guacamole is een typisch Mexicaanse (dip)saus en één van mijn favoriete avondsnacks. Zeker met een chili tortillachips er bij! Ook eet ik vegan guacamole vaak als lunch in de vorm van een wrap. Dus een tortillavel gevuld met een heleboel (fijngesneden) groente en de guacamole als spread. Oprollen en huppakee…perfecte middagmaaltijd. Vanzelfsprekend past guacamole ook altijd bij Mexicaans-geïnspireerde gerechten.
Wat guacamole nog leuker maakt, is dat het super eenvoudig te maken en supersnel klaar is. Ideaal dus wanneer je overvallen wordt door een ontzettende trek. Bovendien is het – even los van de chips en mits je het met mate eet – ook nog eens erg gezond. Met name het hoofdingrediënt (avocado) dan.
Simpel maar efficient: bewaar de pit van de avocado en leg die bovenop je guacamole. Dit zorgt ervoor dat de guacamole langer vers blijft en zelfs de frisgroene kleur behouden blijft. Zoniet, dan zal de guacamole al snel bruin verkleuren. Dit komt doordat zuurstof in contact komt met de avocado. Bewaar de guacamole met de pit best ook in een afgesloten doosje. Los hiervan is guacamole wel gewoon het lekkerst als je ‘m meteen na het maken opsmikkelt.
Optioneel:
Je kan ook stukjes tomaat toevoegen, chilipeper, knoflook, gehakte koriander,…
Vind je dit een lekker recept? Maak jij soms ook guacamole en/of gebruik je andere ingrediënten? Laat het ons gerust weten in een reactie onderaan 🙂
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
Zoals in de extra's doen wij er ook tomaatjes, look en eigen gekweekte chilipepertjes onder (vers!). Ook heel lekker om te serveren met koriander (uiteraard ook uit eigen tuin) ;)
Dat klinkt ook allemaal heel lekker :-) Dank je voor jouw tip te delen.
Bedankt voor de tip betreffende het bruin kleuren van de avocado, of beter gezegd om het te voorkomen!!