Aardse souffleetjes recept (met aardpeer, aardappel en bladerdeeg)

Aardpeer soufflee oven recept met aardpeer, aardappel en bladerdeeg

Nogal een naam voor iets dat in feite vrij simpel is. Wel een erg geslaagd experiment, al zeg ik het zelf:-)

Natuurlijk weet jij zo meteen wel wat er zich onder dat lapje bladerdeeg schuilhoudt, maar je eventuele gasten natuurlijk niet. Zelf ben ik van het slag dat hen helemaal niks zou vertellen … gna, gna.

Eigenlijk ben ik er zelf nog niet uit of dit onder de categorie voorgerechten of hoofdgerechten valt. Als hoofdgerecht lijkt me een extra slaatje wel aan de orde – ik denk aan rauw witlof en groene tuinbonen met een lepeltje veganaise -, maar wij hebben het deze keer gewoon zo – als voorgerecht – naar binnen gelepeld. Eigenlijk zijn het ook helemaal geen soufflés in de ware betekenis daarvan … maar het bekte zo lekker.

Aardpeer soufflee oven recept met aardpeer, aardappel en bladerdeeg

In elk geval…best een gerecht dat je met kerst zonder schroom op tafel kan zetten. Je wil het geheim weten? Welaan dan … komt ie:

Voor 4 personen:

  • 400 gr aardperen
  • 400 gr aardappelen
  • 3 sjalotjes
  • 1 teentje look – geperst
  • 1 el soja margarine – bakken en braden
  • 1 kopje peterselie –fijngehakt
  • Beetje nootmuskaat
  • 200 ml sojaroom
  • 4 velletjes vegan bladerdeeg
  • bodempje water
  • peper en zout
Aardpeer soufflee oven recept met aardpeer, aardappel en bladerdeeg

Extra benodigdheden: 4 ramequinschaaltjes

  1. Verhit de oven op 180 graden.
  2. Schil de aardperen en aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Schil en snipper de sjalotjes.
  3. Verhit de soja margarine in een pan en fruit de sjalotjes gedurende 1 minuut.
  4. Pers de look uit en laat deze even meebakken.
  5. Voeg de stukjes aardpeer en aardappel toe, samen met een bodempje water. Breng aan de kook, zet het vuur dan lager en laat zo’n 5 minuten sudderen. Roer regelmatig om om aanbranden te voorkomen. Voeg zo nodig nog wat water toe.
  6. Voeg tenslotte de sojaroom toe en laat de groenten verder sudderen tot ze net beetgaar zijn. Zacht maar nog lekker knapperig. Haal de pan van het vuur.
  7. Pureer de helft van het aardpeer- en aardappelmengsel met een stamper. Voeg de hele stukjes opnieuw bij deze puree en meng flink door elkaar.
  8. Kruid af met peper, zout en wat nootmuskaat.
  9. Beboter de ramequins en vul ze tot op ±1 cm van de rand met het aardpeer-aardappelmengsel. Snij rondjes uit het bladerdeeg die net wat groter zijn dan de diameter van de ramequins. Leg ze bovenop het schaaltje en druk de randen goed aan. Bestrijk ze lichjes met wat olijfolie.
  10. Plaats de schaaltjes gedurende 20 tot 25 minuten in de oven. Of tot het bladerdeeg mooi bruin ziet en ‘uitpuilt’ Serveer dit gerecht meteen.

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

2 reacties

  1. Ik hoop dat jullie al denken aan No Milky way 3, met als onderwerp bijvoorbeeld hoofdgerechten Ik zou dat erg fijn vinden. Jullie recepten zijn helder toegankelijk en lekker.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Portobello of bospaddestoel met pompoen en amaranth

    Portobello met pompoen en amaranth

    Een feestelijk en tegelijk voedzaam voorgerecht. Amaranth is “het graan van de inca’s” en is enigszins vergelijkbaar met quinoa. Een fijne korrel met een leuke