Gemiddeld 2 x per dag heb ik een ‘aanval van zin in zoetigheid’. Die aanvallen duren gemiddeld 12 uur;-)
Yep, als er te snoepen valt – hetzij gebak, pudding of iets anders – sta ik vooraan in de rij. En wie snakt naar een 100% plantaardige cake, muffin, taart of cupcake komt dan al gauw terecht op fiekefatjerietjes.wordpress.com. Althans, ik wel!
Deze blog met de ietwat curieuze naam is het werk van Sofie Ballieu, en ik maak geregeld dankbaar gebruik van haar vegan bakkunsten. Dit omdat haar recepten a) altijd lukken en b) helemaal ver-ruk-ke-lijk zijn!!!
Geen beter bewijs – en geen beter dessert voor koude avonden – dan deze zalige appelcrumble!
Het originele recept is een taart, maar ik heb de deegbodem gewoon weggelaten. Voornamelijke vanwege praktische redenen (lees: hoe sneller hij klaar is, hoe beter)
Op z’n lekkerst als ‘ie lauw-warm is en geserveerd met een bolletje soja ijs…of twee. Enjoy!
Vulling
- 7 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in heel dunne schijfjes
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl gemberpoeder
- snufje nootmuskaat
- 70 gram donkerbruine basterdsuiker
- 4 EL ahornsiroop of agavesiroop
- een handvol rozijntjes
Crumble
- 110 gram tarwebloem
- 60 gram sojaboter
- 50 gram donkerbruine suiker
- 1/2 tl kaneel
- 25 gram havervlokken
No Milky Way - vegan desserts
Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven 🙂
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bereid de vulling: meng de appelschijfjes met de specerijen, suiker en stroop. Roer er tenslotte de rozijntjes door.
- Meng ook alle ingrediënten voor de crumble.
- Vul een ingevette ovenschaal met het appelmengsel en strooi de crumble er overheen. Bak de taart 35 à 40 minuten in de oven
Zin in meer? Je vind alle recepten op fiekefatjerietjes.wordpress.com (ook hartige dingen).
7 reacties
Heel lekker! Gezellig en pittig tegelijk, ideaal voor de prille herfst.
Hi,kan het zijn dat je recept is veranderd?met nu meer appels?grts,anita
Hoi Anita, eigenlijk niet nee. Misschien grotere appels gebruikt dan de vorige keer? 🙂 Bloem zat er steeds in.
Heerlijk, op 3 dagen tijd reeds 2 keer gemaakt, dat zegt het helemaal niet? 🙂
Hi,kan het zijn dat het recept is veranderd?met meer appels nu,en voor de crumble nu met bloem?eerder altijd lekker en gelukt,nu helemaal anders met die appels meer,grts,anita
Deze applecrumble is overheelijk! Samen met wat soya-ijs of vanillepudding!
Nogal hé?:-) Probleem is dat het zo moeilijk is om er met mate van te eten. Althans ik toch.