Appelcrumble

Applecrumble

Gemiddeld 2 x per dag heb ik een ‘aanval van zin in zoetigheid’. Die aanvallen duren gemiddeld 12 uur;-)

Yep, als er te snoepen valt – hetzij gebak, pudding of iets anders – sta ik vooraan in de rij. En wie snakt naar een 100% plantaardige cake, muffin, taart of cupcake  komt dan al gauw terecht op fiekefatjerietjes.wordpress.com. Althans, ik wel!

Deze blog met de ietwat curieuze naam is het werk van Sofie Ballieu, en ik maak geregeld dankbaar gebruik van haar vegan bakkunsten. Dit omdat haar recepten a) altijd lukken en b) helemaal ver-ruk-ke-lijk zijn!!!

Geen beter bewijs – en geen beter dessert voor koude avonden – dan deze zalige appelcrumble!

Het originele recept is een taart, maar ik heb de deegbodem gewoon weggelaten. Voornamelijke vanwege praktische redenen (lees: hoe sneller hij klaar is, hoe beter)

Op z’n lekkerst als ‘ie lauw-warm is en geserveerd met een bolletje soja ijs…of twee. Enjoy!

appelcrumble met soja-ijs

Vulling

  • 7 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in heel dunne schijfjes
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • 70 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 4 EL ahornsiroop of agavesiroop
  • een handvol rozijntjes

Crumble

  • 110 gram tarwebloem
  • 60 gram sojaboter
  • 50 gram donkerbruine suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 25 gram havervlokken

No Milky Way - vegan desserts

Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven 🙂 

 Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bereid de vulling: meng de appelschijfjes met de specerijen, suiker en stroop. Roer er tenslotte de rozijntjes door.
  3. Meng ook alle ingrediënten voor de crumble.
  4. Vul een ingevette ovenschaal met het appelmengsel en strooi de crumble er overheen. Bak de taart 35 à 40 minuten in de oven

Zin in meer? Je vind alle recepten op fiekefatjerietjes.wordpress.com (ook hartige dingen).

Meer desserts?

>> Check ons kookboek No Milky Way

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

7 reacties

    1. Hi,kan het zijn dat het recept is veranderd?met meer appels nu,en voor de crumble nu met bloem?eerder altijd lekker en gelukt,nu helemaal anders met die appels meer,grts,anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    vegan appelcake recept

    Vegan appelcake – basisrecept

    Of vegan gebak maken eenvoudig is? Nou..wel zodra je een goed recept hebt. Toen het ene na het andere (van internet geplukte) baksel mislukte, ben

    Desserts met aquafaba veganistisch

    Desserts met aquafaba

    Aquafaba (a.k.a. het vocht uit een blik kikkererwten of bonen) is helemaal te gek! Je hoeft het alleen maar op te kloppen en je krijgt

    Chocolade pindasnoepjes

    Chocolade pindasnoepjes (recept)

    Chocolade en pinda zijn een fantastisch huwelijk. Deze combi vind ik echt zalig. Ik heb er dan ook chocolade pindasnoepjes van gemaakt. Het derde hoofdingrediënt