Vallende bladeren, druilregen, koude(re) wind…herfst dus! Oftewel: de voorpret naar de winter toe 🙂
Het zijn de seizoenen waarbij ik het liefst zoveel mogelijk binnenblijf (een fikse wandeling uitgezonderd) en nog eens extra geniet van het kokkerelen. Diep in m’n hart ben ik namelijk meer het type van de winterkost i.p.v. de zomerse slaatjes en zo. Als het buiten niet te genieten is, maak ik het mooie weer dus gewoon in de pot…nah!
Het is bovendien hét moment om de (laatste) bloemkolen op te souperen. Een lekker kruidige en hartverwarmende bloemkoolstoemp past dan prima bij het seizoen, zeker als die stoemp ‘mit wurst und pickles’ geserveerd wordt. Oké, die vegan worst hoeft natuurlijk niet per sé maar ik zal het niet ontkennen…ik kon nooit genoeg krijgen van dat ultra-traditionele kostje. Dus tja…sentiment hé.
Serveren met (al dan niet zelfgemaakte?) pickles en worst!
Zelf pickels maken? Het recept staat in het e-book Vegan sauzen >>
Ben je fan van dit soort herfst/winterkost? En vooral: wat is jouw favoriet? 🙂
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…