Cannelloni van pompoen met spinazieroomsaus (recept)

Cannelloni met pompoen en spinazieroomsaus recept

Ik dacht, laat ik er meteen een absolute favoriet tegenaan gooien: Cannelloni van pompoen met spinazieroomsaus.

Ik gebruik voorverpakte lasagnavellen omdat zelf pasta maken me net wat teveel gedoe is. Maar ik houd je natuurlijk niet tegen 😉 Om de vellen te scheiden nadat je ze hebt gekookt is er wat handigheid nodig. Als je voorzichtig – met een vork of mes – lucht tussen de vellen ‘schept’, gaan ze wel eenvoudig uit elkaar. Het helpt ook als je ze onder koud stromend water uit elkaar haalt, Wel oppassen dat je je vingers niet brandt!

Voorgevormde cannelloni is er ook, maar die zijn me persoonlijk vaak wat te dun héhé.

Cannelloni van pompoen met spinazieroomsaus

Recipe by Veganistisch KokenCourse: Hoofdgerechten
Servings

2

servings

Dit recept is voor 2 personen (4 cannelloni per persoon)

Cannelloni met pompoen

  • 1 kleine (hokaido) pompoen

  • 1 ui – gesnipperd

  • 5 tot 6 lente-uitjes

  • 1 dl sojaroom

  • 750 ml groentebouillon

  • 2 teentjes look – gesnipperd

  • 8 lasagne vellen (8 voorgevormde cannelloni rolletjes)

  • peper & zout

  • snufje nootmuskaat

  • olijfolie

  • Spinazieroomsaus
  • 200 gr spinazie

  • 2 dl sojaroom

  • 1 of 2 el water (kookvocht van de pompoen)

  • peper & zout

  • olijfolie

Bereiding Cannelloni met pompoen

  • Snijd de pompoen door midden. Snijd de halve stukken vervolgens in schijven (±3cm dik). Schil de schijven en verwijder de pitten en draden. Snijd de schijven tenslotte in blokjes van dezelfde dikte.
  • Verhit de olijfolie en fruit daarin de ui en de knoflook. Voeg de pompoenstukjes toe en laat zo’n 5 minuten meebakken.
  • Voeg de groentebouillon toe, breng alles aan de kook, zet het vuur lager en laat alles ± 20 minuten gaar koken (of tot je makkelijk met een vork in de pompoen kan prikken) Giet af maar bewaar het kookvocht.
  • Doe de pompoen en ui in een kom. Voeg de sojaroom toe en pureer  met een staafmixer (of gebruik een blender). Snijd de lente-uitjes in dunne ringen en meng ze onder de pompoenpuree.
  • Kruid af naar smaak met nootmuskaat, peper en (zee)zout.Kook de lasagnevellen in het opgevangen kookvocht gedurende zo’n 2 minuten. Zodat ze niet helemaal gaar maar wel makkelijk plooibaar zijn, zonder te breken. Zoniet, dan kook je ze nog ietwat langer.
  • Schep enkele eetlepels van de pompoenpuree op elk lasagnavel en rol ze voorzichtig op. Je mag ze wat mij betreft royaal vullen.
  • Was de spinazie en verwijder de steeltjes. Echt grote bladeren scheur je doormidden.
  • Verhit wat olie en laat de spinazie slinken op een laag vuur. Eenmaal geslonken voeg je de sojaroom en wat van het kookvocht toe. Breng onder voortdurend roeren aan de kook. Haal de pan direct van het vuur en kruid af met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Schik de cannelloni in een schaal en overgiet met de spinazieroomsaus. Laat gedurende 20 minuten garen. Opdienen en smullen maar!

Heb je het recept al geprobeerd? Lijkt het je lekker? Laat dan gerust een reactie acher onderdaan deze pagina.

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

5 reacties

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Stamppot van snijbiet - warmoesstoemp - vegan recept

    Stamppot van snijbiet (vegan recept)

    Hierbij deel ik graag een simpel recept voor stamppot van snijbiet oftewel warmoesstoemp. Ik haal mijn groenten bij een verpakkingsvrije winkel in mijn buurt en