Geüpdatet op

Desserts – hoe plantaardig ook – kan je gemakshalve onderverdelen in deze 4 categorieën: ‘gezond‘, ‘ongezond’, ‘bespreek deze eerst met je dokter’ en ‘eet en sterf!‘.

De eerste categorie maak ik eerlijkheidshalve niet al te vaak. De termen ‘onschuldig’ en ‘snoepen’ vind ik nu eenmaal niet echt bij mekaar passen en wanneer een dessert echt nul komma nul suikers, calorieën en andere god-weet-welke lichaamsbelastende stoffen bevat…nou, dan eet ik het wel als ontbijt 😉

Lekker decadent

Door schade en schande ben ik er echter wel achter dat je het met die zonden beter rustig aan doet. Ik zeg nog steeds geen nee tegen een heerlijke decadent toetje, maar inderdaad…ik zal het ‘the morning after’ vaak geweten hebben .

Soms heb ik dat er echter voor over 😉

Chocolade lasagne met oreo
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Chocolade lasagne vegan style

Dit recept voor vegan chocolade lasagne valt toch zeker in de ‘raadpleeg vooraf je dokter’ categorie. Dat hoef je natuurlijk niet letterlijk te nemen, maar ik adviseer je wel om deze speciaal te reserveren voor die paar écht heuglijke dagen per jaar.

Voor de goede orde: ik heb het over je verjaardag, kerstmis, enz…niet over zondagen 😉

Anyway: ik heb deze chocolade lasagne bepaald niet zelf uitgevonden, maar ik heb ‘m voor de gelegenheid natuurlijk wel ‘geveganiseerd’. Pluspunt (nou ja, hangt ervan af hoe je het bekijkt) is dat het ook nog eens super makkelijk te maken is.

En de smaak? Tja, ik heb deze gemaakt voor m’n verlate verjaardagsfeestje en ik heb niemand horen klagen, integendeel!

Onderstaande foto geldt als bewijs. En het fotomodel in kwestie is bovendien bepaald geen veganist (hey Kristof! ;))

Chocolade lasagne met Kristof Boeckx
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Er werd dus flink wat geglunderd en ook Elke (aka mijn vrouw, aka miss chocolate) was hiermee in de zevende hemel. Zeker eens proberen als het niet zondig genoeg voor je kan zijn 🙂

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

Bereiding

  • Verkruimel de Oreo koekjes in de blender (of met behulp van een handdoek, deegrol en bruut geweld :)) Doe de koekjes in een kom en meng met 6 el gesmolten (niet hete) kokosolie. Neem een diepe ovenschaal en verspreid het koekjesdeeg over de bodem. Druk goed aan en plaats min. 1 uur in de koelkast.
  • Doe ondertussen de Creamy Sheese in een kom en klop deze kort op. Doe de Soyatoo, koude melk en kokosnootsuiker erbij en klop verder op tot een stevige massa.
  • Haal de schaal met koekjesdeeg uit de koelkast en spreid er een laag slagroom/creme over. Zet opnieuw 1 uur in de koelkast om op te stijven. Strijk er vervolgens een laagje pudding over en eindig met een laatste laag slagroom/creme. Plaats weer in de koelkast. Het liefst een hele nacht.
  • Bestrooi de lasagne vlak voor het serveren met cacaopoeder.

‘Dangerously in love‘ van Beyonce zou best een passende soundtrack zijn bij je eerste hap hé? Benieuwd of zij – als vegan zijnde – hier een hap van zou nemen!

Eet, smelt én deel dit recept! 🙂

Oh ja, ons boek No Milky Way met veganistische desserts en zoetigheden is momenteel te bestellen zonder verzendkost. Meer info >>