Citroen-tahinisaus – recept

Citroen-tahinisaus recept

Ingrediënten

  • 120 gram tahini
  • 60 ml ongezoete plantaardige melk (eventueel sojavrij)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel liquid aminos (bijv. deze)
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ¼ theelepel knoflookpoeder

Bereiding

Voeg alle ingrediënten samen in een kom en roer met een vork of klopper tot een glad mengsel. Zet het in de koelkast voor gebruik. De saus wordt dikker naarmate hij langer afkoelt, dus het kan zijn dat je water moet toevoegen om het te verdunnen voordat je hem gebruikt. Bewaar koel in een luchtdichte verpakking gedurende maximaal 7 dagen.

De liquid aminos kan je ook vervangen door glutenvrije tamari of gebruik coconut aminos voor een sojavrije versie.

Je kan deze citroen-tahinisaus een beetje druppelen over een avocado toast.

Vegan sauzen

30 verschillende koude en warme plantaardige sauzen voor bij allerlei gerechten. Ontdek hoe je zelf andalouse en tartaar, de lekkerste dipsauzen en een heerlijke bruine (!) saus kan maken. Zelfs de vissaus zonder vis wordt niet vergeten!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?