Ingrediƫnten
- 120 gram tahini
- 60 ml ongezoete plantaardige melk (eventueel sojavrij)
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1 eetlepel liquid aminos (bijv. deze)
- ½ theelepel gemberpoeder
- ¼ theelepel knoflookpoeder
Bereiding
Voeg alle ingrediƫnten samen in een kom en roer met een vork of klopper tot een glad mengsel. Zet het in de koelkast voor gebruik. De saus wordt dikker naarmate hij langer afkoelt, dus het kan zijn dat je water moet toevoegen om het te verdunnen voordat je hem gebruikt. Bewaar koel in een luchtdichte verpakking gedurende maximaal 7 dagen.
De liquid aminos kan je ook vervangen door glutenvrije tamari of gebruik coconut aminos voor een sojavrije versie.
Je kan deze citroen-tahinisaus een beetje druppelen over een avocado toast.
Vegan sauzen
30 verschillende koude en warme plantaardige sauzen voor bij allerlei gerechten. Ontdek hoe je zelf andalouse en tartaar, de lekkerste dipsauzen en een heerlijke bruine (!) saus kan maken. Zelfs de vissaus zonder vis wordt niet vergeten!