Wat!!! Weer pompoen met pasta? Tja, ik kan het ook niet helpen dat het zo lekker is. Bovendien ben ik te ongeduldig om te wachten tot Halloween, hoewel dit recept op zoโn dag best wel toepasselijk zou zijn. Een griezelig lekker recept voor 4 personen.
Pasta Ingrediรซnten
- 28 conchiglie (pasta schelpen)*
- olijfolie
Voor de vulling
- 1 hokkaido pompoen
- 1 ui
- 1 teentje look
- 4 lente-uitjes
- 100 ml sojaroom
- 200 ml bouillon
- peper en zeezout
Preisaus ingrediรซnten
- 8 preiwitten
- 250 ml room
- peper en zeezout
- 2 el citroensap
Bereiding
- Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat de schelpjes afkoelen en uitlekken op een schone keukendoek. Tijdens het koken kan je best een paar keer voorzichtig roeren om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.
- Snij de pompoen doormidden en vervolgens in halve maantjes. Schil ze en snij de pompoen verder in gelijke blokjes.
- Pel de ui en snij hem in grove stukken.
- Snij de lente-uitjes (ook het groen) in kleine stukjes en fruit deze 1 minuut in een klein beetje olie. Haal de lente-uitjes terug uit de pan.
- Voeg opnieuw wat olie toe en fruit dan de ui en de (geperste of gehakte) knoflook.
- Voeg dan de pompoenstukjes toe. Laat zoโn 5 minuten op middelhoog vuur stoven. Voeg er vervolgens de bouillon aan toe en laat het geheel nog eens zoโn ยฑ 10 minuten sudderen of tot de pompoen gaar is. Giet af maar bewaar het kookvocht.
- Snij vervolgens de preiwitten in dunne ringen en stoof deze eveneens in wat olijfolie tot de prei bijna gaar is. Voeg er de sojaroom en citroensap aan toe en laat de saus even pruttelen op laag vuur. Kruid af naar smaak met peper en zout
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden
- Schep 3/4 van de stukken pompoen en alle ui in een blender of hoge maatbeker. Mix het mengsel tot er een stevige, coherente massa ontstaat. Voeg er de 100 ml sojaroom en de lente-uitjes aan toe en roer deze er met een lepel of spatel doorheen. Kruid af met peper en zout.
- Vul de conchiglie met het pompoen/ui mengsel. Als je handig bent gaat dat best eenvoudig en snel (maar het is ook mogelijk dat je meer als ikzelf ben;-). De overige stukjes pompoen kieper je terug bij het kookvocht. Mix ook deze tot een gladde massa. Deze โzalfโ gebruiken we als extra toets op het bord.
- Wrijf een ovenschaal in met wat olie en plaats de gevulde conchiglie erin. Plaats de schaal in de oven gedurende 10 minuten.
- Verwarm (indien nodig) de preisaus opnieuw op en schenk een bodempje in een bord. Haal de conchiglie uit de oven en schik ze erbovenop. Werk af met een takje peterselie en een lepeltje van de zalf. Serveer direct.
Ik voorzie 7 stuks conchiglie per persoon, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat 5 stuks op een bord mooier ogen:-) Ik zou zeggen; laat je huisgenoten of gasten gewoon bijnemen. Smakelijk!
* conchiglie is er in verschillende maten, dus daar dien je wel even rekening mee te houden. De pastaschelpen die ik gebruikte zijn ongeveer 4 cm breed. Kleiner is lastig te vullen. Vind je alleen heel grote exemplaren? Halveer dan het aantal in het recept.
N.B. Misschien wil je dit recept ook wel eens proberen?