Geüpdatet op

Als ik de moeite neem om de barbecue in de hens te zetten, dan zal daar ook maximaal van geprofiteerd worden! Je kan die toch niet voor niks laten roken, zelfs als het vuur op z’n laatste krachten loopt. Met andere woorden; ook het dessert zal op de bbq worden klaargemaakt.

Natuurlijk; je hebt al gegeten (bv; deze gemarineerde saté’s) en dat laatste beetje nasmeulende kool is natuurlijk niet voldoende om nog al te gekke gerechten te gaan verzinnen. Nee, we hebben iets nodig dat makkelijk te bereiden, snel gaar én super lekker is…bananen bijvoorbeeld!

Als ik ergens zot van ben 😉

Natuurlijk; een gewone gebakken banaan zou wat al te sober zijn. Dat wordt helemaal anders als je in de ongeschilde banaan over de lengte een inkeping maakt, er stukjes pure chocolade en gesnipperde munt in propt en er – naar smaak – nog een scheutje rum of cognac bij doet. Een 10-tal minuten garen op de barbecue et voila…een heerlijk dessert.

En ik weet het; de ecologisch ingestelde lezer zal me het aluminiumfolie niet in dank afnemen maar eerlijk…ik zag geen andere mogelijkheid. De smeltende chocolade kan je nu maar beter opvangen 😉

Enjoy, het is tenslotte nog steeds mooi weer!

Oh ja, je zal zien dat het vruchtvlees zo van de schil gaat. Het is dus ook nog eens makkelijk te eten. Voor een kindvriendelijke versie schrap je natuurlijk de munt (grapje ;))

Ken je zelf nog een leuk en lekker vegan bbq-dessert? Let me (us) know! 🙂


Ons boek No Milky Way met veganistische desserts en zoetigheden is momenteel te bestellen zonder verzendkost. Meer info >>

No milky way - vegan desserts
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

No Milky Way - vegan desserts

Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven 🙂