Dessert met peer en sojaroom

Dessert peer sojaroom en chocomousse

Desserten zorgen bij mij altijd voor pretoogjes en overijverige speekselklieren. Zo ook bij dit recept. En gezien het tempo waarin ik het resultaat verslonden heb is mijn eindconclusie makkelijk te raden… it’s delicious! Bovendien is dit snel klaar, wat altijd een pluspunt is als je NU wil snoepen 🙂

Dessert met peer en sojaroom

Dit recept kreeg ik toegestuurd door Annemie Rubens, die vanwege deze actie op mijn eeuwige en grenzeloze respect kan rekenen (hint voor iedereen:)

De Soyatoo in haar recept heb ik wel vervangen door de opklopbare room van Alpro. Persoonlijk vind ik die lekkerder, maar je doet daar natuurlijk helemaal je zin mee. Smullen zal je hoe dan ook!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 sappige peren
  • 2 sappige sinaasappels
  • 2 speculaasjes
  • 1 pakje soyatoo (of andere)
  • 1/2 reep fondant chocolade.

No Milky Way - vegan desserts

Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven 🙂 

Bereiding

  1. Snij de peren in kleine blokjes en verdeel ze over de dessertglaasjes •
  2. Pers de sinaasappels uit en giet het sap over de in stukjes gesneden peren (ze moeten net onderstaan)
  3. Klop de sojaroom stijf en zet deze eventjes in de koelkast.•
  4. Smelt de chocolade aux bain marie of in de microgolfoven op lage stand en maal de speculaas met een keukenrol fijn
  5. Verdeel de opgeklopte sojaroom vervolgens in twee afzonderlijke porties. Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig onder een portie en laat die opnieuw even opstijven in de koelkast
  6. Lepel afwisselend een laagje chocoladeroom en witte room bovenop de peren. Eindig met een toefje gespoten chocolade en garneer met wat gemalen speculaas
  7. Neem een lepel en onderga deze blasfemische zonde zonder enig spoortje schuldgevoel 🙂

Deel de rest met je familie en/of vrienden. Hoe moeilijk dat in wezen ook is.

Meer desserts?

Ons boek No Milky Way met veganistische desserts en zoetigheden is momenteel te bestellen zonder verzendkost. Meer info >>

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Eén reactie

  1. Is het mogelijk om het dessert in de voormiddag te maken en ‘s avonds te serveren? Of lukt dat niet met de opgeklopte room en sinaasappel sap

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?