Desserts

Dessert met peer en sojaroom

Desserten zorgen bij mij altijd voor pretoogjes en overijverige speekselklieren. Zo ook bij dit recept. En gezien het tempo waarin ik het resultaat verslonden heb is mijn eindconclusie makkelijk te raden… it’s delicious! Bovendien is dit snel klaar, wat altijd een pluspunt is als je NU wil snoepen 🙂

Dit recept kreeg ik toegestuurd door Annemie Rubens, die vanwege deze actie op mijn eeuwige en grenzeloze respect kan rekenen (hint voor iedereen:)

De Soyatoo in haar recept heb ik wel vervangen door de opklopbare room van Alpro. Persoonlijk vind ik die lekkerder, maar je doet daar natuurlijk helemaal je zin mee. Smullen zal je hoe dan ook!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 sappige peren
  • 2 sappige sinaasappels
  • 2 speculaasjes
  • 1 pakje soyatoo (of andere)
  • 1/2 reep fondant chocolade.

No Milky Way - vegan desserts

Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven 🙂 

Bereiding

  1. Snij de peren in kleine blokjes en verdeel ze over de dessertglaasjes •
  2. Pers de sinaasappels uit en giet het sap over de in stukjes gesneden peren (ze moeten net onderstaan)
  3. Klop de sojaroom stijf en zet deze eventjes in de koelkast.•
  4. Smelt de chocolade aux bain marie of in de microgolfoven op lage stand en maal de speculaas met een keukenrol fijn
  5. Verdeel de opgeklopte sojaroom vervolgens in twee afzonderlijke porties. Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig onder een portie en laat die opnieuw even opstijven in de koelkast
  6. Lepel afwisselend een laagje chocoladeroom en witte room bovenop de peren. Eindig met een toefje gespoten chocolade en garneer met wat gemalen speculaas
  7. Neem een lepel en onderga deze blasfemische zonde zonder enig spoortje schuldgevoel 🙂

Deel de rest met je familie en/of vrienden. Hoe moeilijk dat in wezen ook is.

Meer desserts?

Ons boek No Milky Way met veganistische desserts en zoetigheden is momenteel te bestellen zonder verzendkost. Meer info >>

Stijn De Kock

View Comments

  • Is het mogelijk om het dessert in de voormiddag te maken en 's avonds te serveren? Of lukt dat niet met de opgeklopte room en sinaasappel sap

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

2 maanden ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

7 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

1 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago