Nog een lekkere spread voor op de boterham. Deze keer een erwtenspread gecombineerd met gebakken tempeh en komkommer. Normaal vind ik het lekker met wat scheuten bij, maar deze waren momenteel niet te vinden in de winkel.
De erwtenspread is vrij dun waardoor deze niet enkel als spread gebruikt kan worden, maar ook als dip voor groenten of als saus. Bijvoorbeeld op een salade of met pasta.
Erwtenspread
- 200 gram zijden tofu
- 150 gram diepvrieserwten
- 1 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- enkele takjes verse koriander
- 1 tl zeezout
- peper
Tempeh
- 100 gram tempeh natuur
- 1 tl ‘kipkruiden’ (mengeling van o.a. koriander, kurkuma, kaneel, komijn, kardemom, gember, paprika, …)
Broodje
- Brood, eventueel vers gebakken
- erwtenspread
- 1/2 komkommer
- 1 handje luzernescheuten
Bereiding
- Kook de diepvrieserwten gaar in licht gezouten water. Laat afkoelen en uitlekken. Doe de erwten, zijden tofu, olijfolie, komijn en koriander in de blender en mix tot een gladde spread.
- Kruid af naar smaak met peper en – indien nodig – extra zout.
- Snij de komkommer en tempeh in dunne schijfjes.
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de tempeh kort aan beide kanten. Bestrooi met de kipkruiden en bak nog even verder tot de tempeh lichtbruin en krokant is.
- Besmeer een sneetje brood met de erwtenspread. Beleg met enkele plakjes komkommer en tempeh. Werk af met luzernescheuten.
Op zoek naar meer inspiratie voor op de boterham, dan vind je in ons kookboek No Milky Way 2 – vegan lunch nog andere lekkere spreads. Bovendien staat het boek vol met recepten voor als je graag eens afwisselt.
Laat me zeker weten wat je van dit recept vindt. Dat kan onderaan deze pagina in een reactie.