Broodje met erwtenspread, komkommer en tempeh

Erwtenspread recept - voor op brood met gebakken tempeh en komkommer

Nog een lekkere spread voor op de boterham. Deze keer een erwtenspread gecombineerd met gebakken tempeh en komkommer. Normaal vind ik het lekker met wat scheuten bij, maar deze waren momenteel niet te vinden in de winkel.

De erwtenspread is vrij dun waardoor deze niet enkel als spread gebruikt kan worden, maar ook als dip voor groenten of als saus. Bijvoorbeeld op een salade of met pasta.

Erwtenspread

  • 200 gram zijden tofu
  • 150 gram diepvrieserwten
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • enkele takjes verse koriander
  • 1 tl zeezout
  • peper

Tempeh

  • 100 gram tempeh natuur
  • 1 tl ‘kipkruiden’ (mengeling van o.a. koriander, kurkuma, kaneel, komijn, kardemom, gember, paprika, …)

Broodje

  • Brood, eventueel vers gebakken
  • erwtenspread
  • 1/2 komkommer
  • 1 handje luzernescheuten
erwtenspread recept

Bereiding

  • Kook de diepvrieserwten gaar in licht gezouten water. Laat afkoelen en uitlekken. Doe de erwten, zijden tofu, olijfolie, komijn en koriander in de blender en mix tot een gladde spread.
  • Kruid af naar smaak met peper en – indien nodig – extra zout.
  • Snij de komkommer en tempeh in dunne schijfjes.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de tempeh kort aan beide kanten. Bestrooi met de kipkruiden en bak nog even verder tot de tempeh lichtbruin en krokant is.
  • Besmeer een sneetje brood met de erwtenspread. Beleg met enkele plakjes komkommer en tempeh. Werk af met luzernescheuten.

Op zoek naar meer inspiratie voor op de boterham, dan vind je in ons kookboek No Milky Way 2 – vegan lunch nog andere lekkere spreads. Bovendien staat het boek vol met recepten voor als je graag eens afwisselt.

Laat me zeker weten wat je van dit recept vindt. Dat kan onderaan deze pagina in een reactie.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    polenta pap ontbijt recept

    Polenta pap ontbijtje (recept)

    Het eerste wat ik meestal op een dag eet, is opgewarmde kokos-rijstmelk met daarin havermout, hennepzaad, cacaonibs, banaan of bramen als die er in de

    Vegan paprikaroomsaus recept met gegrilde paprika

    Vegan paprikaroomsaus (recept)

    De geur van gegrilde paprika’s vind ik altijd heerlijk. Daarom alleen al maak ik deze saus zo graag. Je zou het net iets sneller kunnen

    Engels ontbijt vegan recept

    Engels ontbijt – vegan style

    Op vakantie op hotel gaan betekent voor velen heel uitgebreid ontbijten. Vaak voorzien ze dan op hotel ook een Engels ontbijt. Mijn vriend is daar