In de media

Exotisch stoofpotje met zoete aardappel – ons lievelingskostje in Libelle

De (Vlaamse) redactie van weekblad Libelle vroeg hun lezers en foodbloggers naar hun lievelingskostje. Als onderdeel van een gelijknamige reportage voor de editie van 1 maart 2018. Nou…daar hoefden wij niet erg lang over na te denken.

Ieder persoon en/of gezin heeft namelijk wel zo’n gerecht dat je vrijwel elke week op tafel kan zetten. Omdat jijzelf en iedereen het zo verdomd lekker vindt!

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Nu…er zijn véél recepten die wij extreem lekker vinden maar inderdaad…ook wij hebben een absolute ‘gezinsfavoriet’. Eentje die we – behalve met de lezers van Libelle – bij deze dus ook graag met jou delen. Het is een exotisch stoofpotje van zoete aardappel, pindakaas(!), kokosmelk en veel, héél veel kruiden!

En wees gerust: de ingrediëntenlijst mag lang zijn, het recept is verder helemaal niet moeilijk.

Hier zie je alvast onze inzending + foto van ons gezinnetje in Libelle (met het allerknapste familielid – zoals steeds – vooraan ;)).

Deze prachtige foto van het gerecht kregen we van Libelle. Copyright: Karl Bruninx

Trouwens: wie weet wordt dit stoofpotje ook wel jouw lievelingskostje? Probeer het zeker een keer uit!

Geniet ervan!

Exotisch stoofpotje met zoete aardappel, pindakaas en kokosmelk

Ingrediënten

  • 800 gram zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 200 gram diepvrieserwten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1/2 rode chilipeper
  • 60 gram tomatenpuree
  • 2 el ongezouten en ongezoete pindakaas
  • 200 gram passata (of tomatenblokjes uit blik)
  • 2 el kokosolie
  • 1 blik kokosmelk (400 gram)
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 1/2/ tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 tl fenegriekpoeder
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • versgehakte koriander – om te garneren

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Spoel en snipper het chilipepertje, zonder de zaadjes, fijn. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in blokjes. Schil en rasp de gember.Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.
  2. Verhit de kokosolie in een pot en fruit de uien zacht. Voeg de gember, chilipeper en knoflook toe en laat kort meebakken. Voeg de blokjes paprika en zoete aardappel toe en roerbak zo’n 3-4 minuten. Voeg de kruiden toe en meng goed. Roer tot slot de pindakaas en tomatenpuree door de groenten.
  3. Overgiet de groenten met de passata en de kokosmelk. Roer nog een keer goed en laat 10 tot 15 minuten afgedekt pruttelen op een matig vuur (tot de zoete aardappelen beetgaar zijn).
  4. Voeg tot slot de diepvrieserwten toe. Roer goed en laat nog 5 minuten pruttelen op matig vuur. Kruid naar smaak met peper en zout. Werk af met enkele takjes verse koriander.

TIP: serveren met naanbrood!

Naanbrood dat je in de winkel koopt is vaak niet veganistisch wegens het gebruik van yoghurt. Dus even opletten dat je veganistisch naanbrood koopt. Of maak het zelf 😉 Het recept daarvoor vind je trouwens in ons boek No Milky Way – Vegan Lunch.

Heb jij ook zo’n steeds weer terugkerend lievelingsgerecht? Laat het hier onderaan zeker even weten (ja, het (vegan) recept mag er ook bij ;)).

Stijn De Kock

View Comments

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

5 maanden ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

9 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

2 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago