De (Vlaamse) redactie van weekblad Libelle vroeg hun lezers en foodbloggers naar hun lievelingskostje. Als onderdeel van een gelijknamige reportage voor de editie van 1 maart 2018. Nou…daar hoefden wij niet erg lang over na te denken.

Ieder persoon en/of gezin heeft namelijk wel zo’n gerecht dat je vrijwel elke week op tafel kan zetten. Omdat jijzelf en iedereen het zo verdomd lekker vindt!

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Nu…er zijn véél recepten die wij extreem lekker vinden maar inderdaad…ook wij hebben een absolute ‘gezinsfavoriet’. Eentje die we – behalve met de lezers van Libelle – bij deze dus ook graag met jou delen. Het is een exotisch stoofpotje van zoete aardappel, pindakaas(!), kokosmelk en veel, héél veel kruiden!

En wees gerust: de ingrediëntenlijst mag lang zijn, het recept is verder helemaal niet moeilijk.

Hier zie je alvast onze inzending + foto van ons gezinnetje in Libelle (met het allerknapste familielid – zoals steeds – vooraan ;)).

Stijn, Elke en Snoopy van veganistisch koken
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Deze prachtige foto van het gerecht kregen we van Libelle. Copyright: Karl Bruninx

Exotisch stoofpotje met zoete aardappel - vegetarisch - veganistisch
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Trouwens: wie weet wordt dit stoofpotje ook wel jouw lievelingskostje? Probeer het zeker een keer uit!

Geniet ervan!

Exotisch stoofpotje met zoete aardappel, pindakaas en kokosmelk

Ingrediënten

  • 800 gram zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 200 gram diepvrieserwten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1/2 rode chilipeper
  • 60 gram tomatenpuree
  • 2 el ongezouten en ongezoete pindakaas
  • 200 gram passata (of tomatenblokjes uit blik)
  • 2 el kokosolie
  • 1 blik kokosmelk (400 gram)
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 1/2/ tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 tl fenegriekpoeder
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • versgehakte koriander – om te garneren

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Spoel en snipper het chilipepertje, zonder de zaadjes, fijn. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in blokjes. Schil en rasp de gember.Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.
  2. Verhit de kokosolie in een pot en fruit de uien zacht. Voeg de gember, chilipeper en knoflook toe en laat kort meebakken. Voeg de blokjes paprika en zoete aardappel toe en roerbak zo’n 3-4 minuten. Voeg de kruiden toe en meng goed. Roer tot slot de pindakaas en tomatenpuree door de groenten.
  3. Overgiet de groenten met de passata en de kokosmelk. Roer nog een keer goed en laat 10 tot 15 minuten afgedekt pruttelen op een matig vuur (tot de zoete aardappelen beetgaar zijn).
  4. Voeg tot slot de diepvrieserwten toe. Roer goed en laat nog 5 minuten pruttelen op matig vuur. Kruid naar smaak met peper en zout. Werk af met enkele takjes verse koriander.

TIP: serveren met naanbrood!

Naanbrood dat je in de winkel koopt is vaak niet veganistisch wegens het gebruik van yoghurt. Dus even opletten dat je veganistisch naanbrood koopt. Of maak het zelf 😉 Het recept daarvoor vind je trouwens in ons ebook Vegan Ontbijt & Lunch.

Heb jij ook zo’n steeds weer terugkerend lievelingsgerecht? Laat het hier onderaan zeker even weten (ja, het (vegan) recept mag er ook bij ;)).