Deze granola bars zijn makkelijk zelf te maken en bovendien een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen. Met de voorbereiding en het prepareren ben je maar een kwartiertje kwijt. Daarna is het gewoon wachten tot je granola bars klaar zijn.
Het leuke aan ze zelf maken is dat je wat kan variëren afhankelijk van de ingrediënten die je in huis hebt. En als je de voorkeur aan biologische ingrediënten geeft, zoals ik, dan kan je ook daarvoor kiezen.
Granola bars zijn handig als tussendoortje en ook een makkelijke snack voor als je onderweg bent.
Wil je het nog sneller, dan heb ik hier een lijstje van vegan repen.
Ingrediënten granola bars
Je kan hiermee ongeveer 12 granola bars maken.
- 1 kopje Medjool-dadels zonder pit
- ½ kopje pindakaas (of amandelpasta of noten- of zadenpasta naar keuze)
- ¼ kopje + 2 eetlepels appelsap
- ¼ kopje kokosolie, gesmolten
- 1 theelepel vanille-extract
- ½ theelepel zout
- 2½ kopjes havermout (indien nodig gecertificeerd glutenvrij)
- ¾ kopje gesneden gedroogd fruit (kersen, abrikozen, rozijnen, bosbessen, appels, perzik en / of mango)
- ½ kopje gehakte noten (amandelen, pecannoten, walnoten, cashewnoten, pistachenoten en / of pinda’s; zie variatie)
- ½ kopje zonnebloempitten (of pompoenpitten, of een mengsel van beide)
Bereiding granola bars
- Verwarm de oven voor op 150 ° C. Bekleed een ovenschaal van ca 23 × 33 cm met bakpapier.
- Voeg de dadels, notenpasta, appelsap, kokosolie, vanille en zout samen in een keukenmachine en verwerk tot een gladde massa. Zet het even opzij.
- Roer in een grote kom de havermout, gedroogd fruit, noten en zaden door elkaar. Voeg het dadelmengsel toe en roer tot alles mooi gemengd is. Giet de massa in de ovenschaal en gebruik een siliconen spatel om het plat en glad te maken.
- Bak gedurende 20 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn, haal ze dan uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je ze minstens 1 uur in de koelkast plaatst om af te koelen.
- Haal uit de koelkast en gebruik het bakpapier om de granola uit de ovenschaal te tillen. Snijd in 12 repen. Bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast. De repen zijn 7 tot 10 dagen houdbaar.
Om deze repen notenvrij te maken, gebruik je een zadenpasta en vervang je de noten door meer zonnebloempitten en / of pompoenpitten.
Alles wat je nodig hebt voor een vlotte vegan start
- Gids
- Receptenboek, +100 recepten
- Vegan abc
- Werkboek
- Sneller op tafel