Geüpdatet op

Net als zovele anderen had ik als kind een afkeer van deze groene mini-kooltjes. Ook als ouder kind stond ik er nog weigerachtig tegenover, maar tegenwoordig heb ik zowaar het punt bereikt dat ze me bijzonder goed smaken. De reden dat veel mensen ze niet lusten is volgens mij omdat men ze te lang laat garen. Dan komt die bewuste en (te) overheersende ‘koolgeur’ namelijk naar boven, en smaken ze enigszins euh…muf.

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Gebakken zijn ze echter nog lekkerder en vormen ze een prima bijgerecht. Je kan het quasi overal bij serveren.

Ingrediënten

  • 400 gram spruitjes
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram walnoten – gehakt
  • peper en zeezout

Bereiding

  1. Blancheer de schoongemaakte spruitjes 5 minuten in kokend water. Giet af en laat ze uitlekken.
  2. Verhit olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak vervolgens de ui en de knoflook gedurende 2 minuten.
  3. Zet het vuur hoger en voeg de spruitjes toe. Bak ze in ongeveer 10 minuten gaar. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
  4. Voeg de gehakte walnoten toe en laat ze even meebakken.
  5. Kruid af naar smaak met peper en zeezout en eventueel wat knoflookpoeder.
Vegan ontbijt en lunch
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►