Geüpdatet op

Elders op m’n blog vond je al 3 super marinade recepten en kon je al lezen hoe dankbaar een product als tofu in combinatie met een marinade kan zijn. Groenten marineren kan uiteraard ook en ik dacht dat je het wel leuk zou vinden als je nu eindelijk eens een makkelijk toepasbaar recept bij die 3 marinades kreeg 😉

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Helemaal niks moeilijks, maar wel schandalig lekker…deze tofu-aubergine saté’s!

Ideaal voor op de barbecue, ware het niet dat het hier gisteren het grootste K*#k& weer aller tijden was. Dus dan maar op de elektrische rooster gelegd. Lukt ook prima 😉

Ik heb de ingrediënten niet bepaald grondig afgewogen, maar hiermee kan je zo’n 10 saté’s maken.

Ingrediënten

  • 250 gram tofu natuur
  • 2 aubergines
  • kerstomaten
  • olijfolie
  • marinade naar keuze (zie artikel)
  • 10 satéstokjes

Bereiding

  1. Snij de tofu en aubergine in blokjes van gelijke afmetingen. Doe ze samen met de marinade in een kom en doe het deksel er op. Plaats in de koelkast gedurende 1 nacht (schud regelmatig eens met de kom om de marinade te verspreiden).
  2. Haal de tofu en aubergine uit de marinade en laat kort uitlekken.
  3. Rijg achtereenvolgens een kerstomaat, een stukje aubergine en een stukje tofu aan de satéstokjes en herhaal dit nog een keer.
  4. Rooster de saté’s op de barbecue, op de (indoor)grill of in de oven. Of bak ze gewoon in de pan…easy.

Tip: bestrijk de saté’s tijdens het roosteren af en toe met wat marinade. Zo voorkom je dat ze te droog worden en het zorgt voor extra smaak.

Al zin gekregen om de barbecue tevoorschijn te halen? 😉