Gepimpte marshmallows

Marshmallows met chocolade en kokos

Lap, we hebben ze nog maar net in de shop en ik ben al helemaal verslaafd…de Dandies vegan marshmallows! Net zo lekker als de freemallows die we al eerder hadden, maar dan zonder extra vanillesmaakje. En een stuk groter bovendien…ook een heel goed argument 😉

Vroeger kende ik dit snoepgoed vooral van de markt en noemden we het ‘spekjes‘. Dan kwam mijn moeder thuis met zo’n enorme zak in allerlei kleuren en vormen en kon het festijn beginnen!

Inmiddels ben ik erachter dat het woord ‘spekje’ niet eens zo ver gezocht is. Een marshmallow bestaat namelijk voor het grootste deel uit dierlijke producten zoals eieren (eiwit) en gelatine. Zeker wat dat laatste betreft zien die goeie ouwe spekjes er ineens niet meer zo aantrekkelijk uit :-/

Einde van het marshmallowtijdperk? Niet dankzij deze Dandies 🙂

Ze smaken eigenlijk identiek aan de spekjes die ik vroeger at, met dat verschil dat er geen chocolade (de meest schandalig lekkere combinatie) rondom zit. Dus doen we dat gewoon zelf…met een vleugje kokos voor een extra ‘touch’.

vegan marshmallows met chocolade en kokos

Het is super simpel; je smelt wat chocolade au bain marie met een scheutje room (of water) in een pannetje, prikt de Dandies vegan marshmallows op een stokje en wentelt ze door het gesmolten zwarte goud. Je kan ze tot halverwege dippen of he-le-maal onderdompelen…wat jij wil. Haal ze direct daarna nog even snel door een bordje met kokospoeder.

vegan marshmallows met chocolade en kokos

Leg ze vervolgens op een schaaltje en laat even afkoelen tot de chocolade gestold is. Je hebt nu in feite ‘mallowpops‘ waar je helaas niet van kan afblijven. Sorry!


Wist je dat wij een kookboek hebben met allerlei zoetigheden? No Milky Way met veganistische desserts en zoetigheden is momenteel te bestellen zonder verzendkost.
Meer info >>

No Milky Way - vegan desserts

Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven 🙂 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Download gratis weekmenu

    vegan weekmenu