Geüpdatet op

Ik heb hier nog een leuk recept voor je. Een bijgerecht dat je praktisch altijd en overal kan bij serveren. Lekkere gevulde uien!

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Maak eventueel een extra portie. Dit gaat namelijk vlot naar binnen en ik heb al meegemaakt dat mijn gasten er nog wel een paar zouden lusten.

Voor 4 personen (dus 1 ui per persoon)

  • 4 witte uien
  • 1 teentje look
  • busseltje peterselie
  • peper en zout
  • paneermeel
  • 150 cashewnoten – gemalen of fijngehakt
  • 250 gr champignons – fijngehakt

 

Gevulde uien: bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de hele uien gedurende 10 minuten in wat groentebouillon (zorg dat ze net onderstaan).
  3. Giet af en bewaar de bouillon, laat de uien wat afkoelen en snijd het kapje eraf. Hol ze voorzichtig uit en snipper die resten fijn.
  4. Verhit wat olie en fruit de uisnippers en de knoflook. Voeg de champignons toe en laat ze 1 minuutje op hoog vuur meebakken. Roer goed.
  5. Rooster de gemalen cashewnoten in een droge pan.
  6. Vermeng de ui/champignons met de cashewnoten, de peterselie en het paneermeel.
  7. Haal het mengsel goed door elkaar en kruid af naar smaak met peper en zout.
  8. Vul de uitgeholde uien met het mengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal.
  9. Giet wat van de bouillon in de overschaal en bak de uien ± 20 minuten in de oven.
  10. Serveer de uien direct.

Wat vind je van dit recept?

[phxoptin id=1498211942]