Ontbijt

Gezonde pannenkoeken – glutenvrij recept met banaan en ananas

De vegan pannenkoeken (zonder eieren) zijn al jaren een populair recept op onze blog. Mijn moeder maakt ze vaak voor me en dan eet ik ze meestal warm met wat choco op. Of soms als dessert met een bolletje vegan ijs en chocoladesaus.

Maar een pannenkoek kan ook als ontbijt of lunch. Hiervoor kan je best een suikervrije variant maken van het oude recept of wat dikkere pannenkoekjes (pancakes) maken.

In dit gezonde recept zit fruit (banaan en ananas) en ik heb boekweitmeel gebruik. Zo zijn ze ook glutenvrij. Boekweitmeel kan sporen van gluten bevatten, dus als je dat niet wilt kan je een merk kiezen dat geen sporen bevat.

Je kan de pannenkoekjes gewoon zo eten (warm of koud) of je kan er wat ahornsiroop over gieten, of nog wat fruit bij eten.

Recept gezonde pannenkoeken

Ingrediënten

Bereiding

  • Mix de ananas samen met de banaan, zonnebloemolie en amandelmelk.
  • Men in een ander potje het boekweitmeel, bakpoeder en kaneel.
  • Voeg nu het droge bij het natte en klop tot je een beslag hebt.
  • Verwarm olie in een pan en giet één eetlepel beslag in de pan. Draai de pan in rondjes zodat je deeg een ronde vorm krijgt.
  • Laat de pannenkoek nu bakken tot deze bovenaan begint te pruttelen en draai de pannenkoek om. Bak ook deze zijde tot die volledig gebakken is.
  • Herhaal dit voor alle pannenkoekjes.

Laat me zeker weten wat je van dit recept vind en of dit of de gewone pannenkoeken jouw voorkeur hebben.

Elke Aerts

Elke is veganist sinds 2005 en was daarvoor 5 jaar vegetariër. Ze probeert behalve vegan te leven ook zo veel mogelijk duurzame keuzes te maken. Met deze blog is het haar missie om de plantaardige (vegan) lifestyle zo toegankelijk mogelijk te maken en jou te inspireren om bewuster te eten en te leven. Omdat je met het maken van die keuze zo ontzettend veel kan bijdragen aan een betere wereld. Beter voor jezelf, maar ook voor je omgeving, het milieu en vooral de dieren.

View Comments

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

5 maanden ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

9 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

2 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago