De vegan pannenkoeken (zonder eieren) zijn al jaren een populair recept op onze blog. Mijn moeder maakt ze vaak voor me en dan eet ik ze meestal warm met wat choco op. Of soms als dessert met een bolletje vegan ijs en chocoladesaus.
Maar een pannenkoek kan ook als ontbijt of lunch. Hiervoor kan je best een suikervrije variant maken van het oude recept of wat dikkere pannenkoekjes (pancakes) maken.
In dit gezonde recept zit fruit (banaan en ananas) en ik heb boekweitmeel gebruik. Zo zijn ze ook glutenvrij. Boekweitmeel kan sporen van gluten bevatten, dus als je dat niet wilt kan je een merk kiezen dat geen sporen bevat.
Je kan de pannenkoekjes gewoon zo eten (warm of koud) of je kan er wat ahornsiroop over gieten, of nog wat fruit bij eten.
Ingrediënten
Bereiding
Laat me zeker weten wat je van dit recept vind en of dit of de gewone pannenkoeken jouw voorkeur hebben.
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
lijkt me lekker!!