Schorseneren worden vaak gegeten met melksaus. Dat kan natuurlijk ook met de sojamelk variant, maar ik had deze keer toch zin om eens wat anders te doen; met gnocchi en rode wijnsaus!
Risicovol? Jazeker. Maar het heeft (gelukkig) goed uitgepakt 😉
Wel opletten; in de lokale volksmond noemen ze schorseneren niet voor niets ‘huisvrouwenverdriet’. Ze zijn lastig te schillen en ze bevatten een wel erg kleverig vocht dat nauwelijks van je handen (laat staan uit je kleren) te krijgen is.
Je bent er dus even mee bezig en draagt best een keukenschort en handschoenen. Daar staat tegenover dat schorseneren qua smaak hemels zijn, dus die moeite zijn ze dubbel en dik waard. Je kan ook kiezen voor diepgevroren schorseneren, maar natuurlijk zijn die qua smaak niet te vergelijken met de verse.
Als het snel moet gaan…ja, dan wel 🙂
Rode wijnsaus
Rode wijnsaus
Verwarm de gnocchi even mee in de saus en schep het in een bord. Leg er een paar schorseneren en wat gemengde sla bovenop. Ready to eat!
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…