Gnocchi met schorseneren en rode wijnsaus

Gnocchi met schorseneren en rode wijnsaus

Schorseneren worden vaak gegeten met melksaus. Dat kan natuurlijk ook met de sojamelk variant, maar ik had deze keer toch zin om eens wat anders te doen; met gnocchi en rode wijnsaus!

Risicovol? Jazeker. Maar het heeft (gelukkig) goed uitgepakt 😉

Wel opletten; in de lokale volksmond noemen ze schorseneren niet voor niets ‘huisvrouwenverdriet’. Ze zijn lastig te schillen en ze bevatten een wel erg kleverig vocht dat nauwelijks van je handen (laat staan uit je kleren) te krijgen is.

Je bent er dus even mee bezig en draagt best een keukenschort en handschoenen. Daar staat tegenover dat schorseneren qua smaak hemels zijn, dus die moeite zijn ze dubbel en dik waard. Je kan ook kiezen voor diepgevroren schorseneren, maar natuurlijk zijn die qua smaak niet te vergelijken met de verse.

Als het snel moet gaan…ja, dan wel 🙂

Gnocchi met schorseneren en rode wijnsaus

ingrediënten

  • Gnocchi voor 4 personen (gekocht of zelfgemaakt)
  • 250 gram schorseneren
  • 3 sjalotjes
  • 1 tl agavesiroop
  • 1 el olijfolie
  • een handvol gemengde sla

Rode wijnsaus

  • 30 gram sojaboter – bakken en braden
  • 2 sjalotjes â€“ gesnipperd
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 blaadje laurier
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes salie
  • 1 teentje look – gesnipperd
  • 300 ml vegan rode wijn
  • 300 ml groentebouillon
  • peper en zeezout

Bereiding

  1. Maak de gnocchi
  2. Schil de schorseneren en snij ze in stukken van ± 2 cm. Leg ze ondertussen in een kom met koud water en citroensap zodat ze niet verkleuren.
  3. Zet een pot water op het vuur en kook de schorseneren in 15 minuten gaar.

Rode wijnsaus

  1. Smelt de sojaboter en fruit daarin de sjalotjes en knoflook.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en roer flink door elkaar.
  3. Voeg de kruiden toe en overgiet met de rode wijn. Laat even inkoken tot de alcohol verdampt is.
  4. Giet de bouillon erbij en laat verder inkoken tot de gewenste dikte is bereikt.
  5. Giet de saus door een zeef.

Serveren

Verwarm de gnocchi even mee in de saus en schep het in een bord. Leg er een paar schorseneren en wat gemengde sla bovenop. Ready to eat!

vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Stamppot van snijbiet - warmoesstoemp - vegan recept

    Stamppot van snijbiet (vegan recept)

    Hierbij deel ik graag een simpel recept voor stamppot van snijbiet oftewel warmoesstoemp. Ik haal mijn groenten bij een verpakkingsvrije winkel in mijn buurt en

    Download gratis weekmenu

    vegan weekmenu