Geüpdatet op

Rara; het is Italiaans maar geen echte pasta…? Gnocchi!

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Gnocchi heeft effectief een pasta-achtige textuur maar wordt gemaakt van aardappelen in combinatie met bloem. Je zou er verschillende kruiden aan kunnen toevoegen, maar laten we het deze keer houden bij het basisrecept 🙂

Dit bijzondere aardappelgerecht is sowieso lekker, maar wordt pas echt heerlijk als het zwemt in de saus en – wat mij betreft – gegeten wordt met flink wat groenten. Tomatensaus (zie erg smakelijke foto onderaan) is het meest voor de hand liggend, maar er zijn genoeg opties om uit te proberen. Een extra recept met gnocchi zie je binnenkort!

In tegenstelling tot andere zelfgemaakte pasta vraagt gnocchi overigens niet veel handigheid of buitensporig veel geduld. Een pluspunt.

Je kan eventueel meteen een hele voorraad maken en de gnocchi in de vriezer bewaren. Ideaal voor een snel gerecht!

ingrediënten

 • 750 gram aardappelen
 • 200 bloem/meel
 • peper en zeezout

Bereiding

 1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af (maar bewaar het kookvocht) en laat 10 minuten afkoelen.
 2. Pureer de aardappelen zonder water of een andere vloeistof toe te voegen. Meng de bloem onder de puree en kruid naar smaak met peper en zeezout. Kneed verder met de handen tot een elastisch deeg.
 3. Strooi wat bloem over een glad oppervlak. Neem een kleine handvol deeg en rol het uit tot een worst van ± 1 cm dik. Snij telkens op 2 cm een stukje deeg af en vorm er een ‘eitje’ van. Ga zo door tot alle deeg is opgebruikt.
 4. Druk met een vork een paar streepjes in elk balletje gnocchi (tenzij je dat volstrekt overbodig vindt 😉
 5. Breng het kookvocht van de aardappelen opnieuw aan de kook. Schep de gnocchi (niet allemaal tegelijk) in het water en laat ongeveer 5 minuten koken, of tot de gnocchi vanzelf komen bovendrijven.

Tip: Schep de gnocchi voor het serveren al door de saus.

Vegan ontbijt en lunch
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►