Groene quinoa salade met spruitjes, edamame en snijbiet (recept)

Laatst geüpdatet:
Groene quinoa salade met spruitjes, edamame en snijbiet - recept

Groene groenten, peulvruchten, kruiden en zelfs groene nootjes zorgen voor een extra touch aan deze quinoa salade. Quinoa bereiden is helemaal niet moeilijk, net zoals de andere handelingen van dit recept.

Groene quinoa salade met spruitjes, edamame en snijbiet

Difficulty: Makkelijk
Prep time

25

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

  • 450 gram spruitjes

  • ½ ui, in blokjes gesneden

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 eetlepel water, plus meer indien nodig

  • 1 courgette, in blokjes gesneden

  • 225 gram gepelde edamame (of andere groene bonen of erwten)

  • citroensap van 1 citroen

  • 1 eetlepel geraspte citroenschil

  • 1 eetlepel ahornsiroop

  • 1 kopje quinoa

  • 3 kopjes gehakte snijbietblaadjes

  • verse basilicum, ca. half plantje, gehakt

  • 60 gram pistachenoten, gehakt

  • Zout en zwarte peper naar smaak

Bereiding

  • Kook de quinoa samen met 2 kopjes water.
  • Snijd een spruitje in de lengte doormidden door het steeltje. Draai elke helft met de snijkant naar beneden en snijd in dunne plakjes. Herhaal dit met alle spruitjes. Zet even opzij.
  • Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en water toe en kook tot de ui net glazig wordt. Voeg indien nodig meer water toe om plakken te voorkomen.
  • Voeg de spruitjes, courgette en edamame toe. Stoof ongeveer 3 minuten, tot de spruitjes net beginnen te slinken. Haal van het vuur en roer het citroensap, de citroenschil en de ahornsiroop erdoor.
  • Roer de quinoa, snijbiet, basilicum en pistachenoten erdoor. Proef en voeg indien nodig peper en zout toe. Serveer onmiddellijk of laat afkoelen tot het klaar is om te serveren.

Notes

  • Restjes blijven 3 tot 4 dagen in een luchtdichte verpakking / mealprepbakje in de koelkast.
Groene quinoa salade met spruitjes, edamame en snijbiet (recept)

Plaats een reactie