Hoofdgerechten

Groene quinoa salade met spruitjes, edamame en snijbiet (recept)

Groene groenten, peulvruchten, kruiden en zelfs groene nootjes zorgen voor een extra touch aan deze quinoa salade. Quinoa bereiden is helemaal niet moeilijk, net zoals de andere handelingen van dit recept.

Groene quinoa salade met spruitjes, edamame en snijbiet

Difficulty: Makkelijk
Prep time

25

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

  • 450 gram spruitjes

  • ½ ui, in blokjes gesneden

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 eetlepel water, plus meer indien nodig

  • 1 courgette, in blokjes gesneden

  • 225 gram gepelde edamame (of andere groene bonen of erwten)

  • citroensap van 1 citroen

  • 1 eetlepel geraspte citroenschil

  • 1 eetlepel ahornsiroop

  • 1 kopje quinoa

  • 3 kopjes gehakte snijbietblaadjes

  • verse basilicum, ca. half plantje, gehakt

  • 60 gram pistachenoten, gehakt

  • Zout en zwarte peper naar smaak

Bereiding

  • Kook de quinoa samen met 2 kopjes water.
  • Snijd een spruitje in de lengte doormidden door het steeltje. Draai elke helft met de snijkant naar beneden en snijd in dunne plakjes. Herhaal dit met alle spruitjes. Zet even opzij.
  • Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en water toe en kook tot de ui net glazig wordt. Voeg indien nodig meer water toe om plakken te voorkomen.
  • Voeg de spruitjes, courgette en edamame toe. Stoof ongeveer 3 minuten, tot de spruitjes net beginnen te slinken. Haal van het vuur en roer het citroensap, de citroenschil en de ahornsiroop erdoor.
  • Roer de quinoa, snijbiet, basilicum en pistachenoten erdoor. Proef en voeg indien nodig peper en zout toe. Serveer onmiddellijk of laat afkoelen tot het klaar is om te serveren.

Notes

  • Restjes blijven 3 tot 4 dagen in een luchtdichte verpakking / mealprepbakje in de koelkast.
Elke Aerts

Elke is veganist sinds 2005 en was daarvoor 5 jaar vegetariër. Ze probeert behalve vegan te leven ook zo veel mogelijk duurzame keuzes te maken. Met deze blog is het haar missie om de plantaardige (vegan) lifestyle zo toegankelijk mogelijk te maken en jou te inspireren om bewuster te eten en te leven. Omdat je met het maken van die keuze zo ontzettend veel kan bijdragen aan een betere wereld. Beter voor jezelf, maar ook voor je omgeving, het milieu en vooral de dieren.

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

2 maanden ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

7 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

1 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago