Hartige pannenkoeken met tuinbonen en paprika

hartige pannenkoeken met tuinbonen en paprika

Pannenkoeken behoeven niet altijd een laag ahornsiroop. Ook hartige pannenkoeken zijn erg lekker en je kan ze vullen met vanalles en nog wat.

De pannenkoeken zelf zijn ook nog eens bijzonder snel gemaakt. Ook zonder eieren 😉

Wat de vulling betreft, hier heb je alvast één goede en eveneens snel  klaar te maken suggestie; een smakelijke mengeling van o.a. ui en groene tuinbonen en een sausje op basis van sojaroom (of sojayoghurt), limoensap, gistvlokken en een snuifje peper en zout.

Zo simpel als wat. Ideaal voor een snelle lunch en ook de kinderen zullen er ongetwijfeld blij mee zijn. Nou ja, niet dat ik dat proefondervindelijk kan testen 😉

Hartig gevulde pannenkoek met tuinbonen

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken en de vulling

  • Beslag voor een stuk of 10 pannenkoeken (uiteraard zonder de vanillesuiker)
  • 200 gram verse tuinbonen
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • olijfolie – om te bakken
  • peper en zeezout

Voor de saus

  • 150 ml sojaroom of sojayoghurt
  • sap van 1/2/ limoen
  • peper en zeezout
  • 1 tl gistvlokken
Hartige pannenkoeken met tuinbonen en paprika

Bereiding

Voor de pannenkoeken en de vulling

  1. Bak de pannenkoeken en houd deze warm in de oven op een lage temperatuur.
  2. Haal de tuinbonen uit de peul, spoel ze grondig af en kook ze gaar in voldoende water (± 10 minuten, afhankelijk van hoe jong ze zijn). Giet af en doe het kookvocht weg.
  3. Pel en snipper de ui. Snij de paprika in kleine blokjes.
  4. Verhit wat olijfolie in een pot en fruit de ui glazig. Voeg de paprikastukjes toe en bak deze 5 minuten mee op een middelhoog vuur.
  5. Voeg de gedroogde en verse kruiden toe en doe de tuinbonen erbij. Bak nog eens 5 minuten.
  6. Kruid af naar smaak met peper en zout.

Voor de saus

  1. Meng de sojaroom- of yoghurt met het limoensap en de gistvlokken. Kruid af naar smaak met peper en zeezout

Afwerking

  1. Schep de vulling op de nog warme pannenkoek en plooi deze dubbel. Geef de saus er apart bij.
Exclusieve Bonus: Download Pannenkoeken Magazine waarin je ontdekt hoe je eivrije, vegan pannenkoeken maakt + enkele recepten voor hartige en zoete pannenkoeken. 100% Gratis download!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Vegan paprikaroomsaus recept met gegrilde paprika

    Vegan paprikaroomsaus (recept)

    De geur van gegrilde paprika’s vind ik altijd heerlijk. Daarom alleen al maak ik deze saus zo graag. Je zou het net iets sneller kunnen