Het bewijs dat je met een veganistisch dieet ook spieren kan kweken!

Spieren kweken als veganist.

Met deze korte blogpost wil ik aan de hand van een aantal real-life voorbeelden van sportieve veganisten laten zien dat je ook op een plantaardig dieet best wel wat spieren kan kweken. Je hoeft dus helemaal niet zwak te zijn zoals de meeste carnivoren wel eens durven beweren!

De volgende vijf voorbeeldige veganisten doen het allemaal bijzonder goed op vlak van fitness met hun plantaardig voedingspatroon. Ze inspireren mij zelf ook dagelijks met hun motiverende en vooral ook inspirerende boodschap.

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Ben je zelf een fervent sporter en kan je soms wel wat meer inspiratie gebruiken volg deze personen dan zeker ook op Instagram!

Veganistische atleten

 1. Torre Washington

Torre heeft een lichaam waar zelfs de meest doorwinterde bodybuilders jaloers op zouden zijn. Hij werd door zijn moeder vegetarisch opgevoed en maakte hierna, na een korte periode tijdens zijn tienerjaren omnivoor te zijn geweest, in 1998 zelf de switch naar een veganistisch dieet. Sinds 2009 is hij een succesvolle professionele bodybuilder en haalt hij nog steeds al zijn eiwitbehoeften uit soja, noten, zaden en groenten! En om er nog een schepje bovenop te doen maakt hij nooit gebruik van sportsupplementen!

2. Frank Medrano

Frank Medrano laat zien dat je geen vlees en zelfs (bijna) geen materiaal nodig hebt om je lichaam fit en gezond te houden. Hij is bekend geworden door filmpjes van zijn workouts op YouTube te plaatsen. Zijn meest bekeken video telt ondertussen al meer dan 38,5 miljoen views!  Op zijn website laat hij weten dat hij wel voedingssupplementen zoals eiwitpoeders gebruikt en hij heeft ondertussen ook al een eigen merk van plantaardige voedingssupplementen op de markt gebracht!

3. Patrik Baboumian

Patrik Baboumian won in 2011 de wedstrijd voor sterkste man van Duitsland en liet op deze manier zien aan de fitnesswereld dat het ook op een andere manier kan. Je kan gerust zeggen dat hij bijna even breed is als een gorilla! Zeg nu nog eens dat je geen spiermassa kan bouwen op een veganistisch dieet 😉

4. Vanessa Espinoza

Ook de vrouwelijke veganisten kunnen er wat van! Vanessa Espinoza is een vegan bodybuilder, trainer en boxer en heeft meer spieren dan waar de meeste mannen van kunnen dromen!

5. Jon Venus

Jon Venus is een bodybuilder en personal trainer die vooral bekend is geworden door zijn succesvolle YouTube kanaal. Hier verspreid hij informatie over fitness, voeding en zijn veganistische levensstijl op een entertainende manier!

En als veganistische fitnessfanaat moest ik mezelf hier toch ook even in vermelden 😉
Mijn vriendin en ik doen het zoals je kan zien ook niet slecht op een veganistisch dieet. Proteïnen op overschot zelfs!

Spieren kweken als veganist.

Voilà

Zo zie je maar weer dat een veganistisch dieet je actieve levensstijl of je mogelijke bodybuilder aspiraties niet in de weg hoeft te staan! Het is perfect mogelijk de diertjes en het milieu hiervoor heel te laten en misschien zal je gezondheid er ook wel baat bij hebben!

Deel dit artikel zeker met de ongelovige sporters in jullie vriendenlijst op Facebook en laat ze inspireren door deze planteneters!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

4 reacties

  1. Sinds 2013 ben ik veganist. Met plantaardige eiwitten,en een doorzettingsvermogen,is er heel wat mogelijk. Tofu,noten,avocado,s,tempeh , erwteneiwitpoeder,broccoli,amandelen. Ach,ik kan nog wel even doorgaan.

  2. Leuk om te lezen, vooral omdat ik zelf een sportieve veganist ben 🙂 Dus als jullie nog meer bewijsmateriaal nodig hebben, ik ben vrouw, veganist, mama én heb een sixpack. Kan perfect, al is het natuurlijk wel een beetje zoeken. 🙂 Doe zo voort allemaal! Groetjes Jo

  3. Leuk artikel! Ik dacht ‘vroeger’ ook dat veganisten niet in staat waren om spieren op te bouwen. Toen ik zelf ben gaan nadenken werd het eigenlijk heel simpel. Spieren worden opgebouwd uit eiwitten en die zijn natuurlijk prima te vinden in plantaardige bronnen. Ik heb veel uitdagingen overwonnen tot nu en ben overtuigd dat ik mijn vleesverslaving ook zal overwinnen. Binnenkort schrijf ik hier zelf een blog over.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?