Inhoud
toon
Ingrediƫnten
Voor de biscuit
- 33 gram MyEy VollEy
- 166 gram water
- 120 gram suiker
- 60 gram zelfrijzende bloem
- 40 gram maiszetmeel
- 20 gram cacaopoeder
Voor de chocolademousse
- 150 gram soyatoo (smaak naar keuze)
- 120 gram fondant chocoladetabletten
Bereiding
- Maak eerst (liefst de dag van tevoren) de chocolademousse. Smelt de chocolade au bain marie en klop de soyatoo stijf. Spatel vervolgens de chocolade door de soyatoo. Dek af met folie en plaats minstens 4 uur in de koelkast.Ā
- Verwarm de oven voor tot 220°C.
- Meng MyEy VollEy met het water en suiker in een pan. Verhit al kloppend tot de massa ietwat begint te schuimen (niet koken). Haal van het vuur en klop nog enkele minuten door.
- Zeef bloem, maiszetmeel en cacaopoeder boven het MyEy/suikermengsel en spatel het langzaam door mekaar. Zorg dat je een gladde, egale massa hebt.
- Giet het deeg in een met bakpapier beklede bakplaat met laag opstaande rand. Laat gedurende 4 minuten bakken.
- Haal de bakplaat uit de oven, leg een andere met bakpapier beklede schaal bovenop de biscuit en keer in een vloeiende beweging om (pas op dat je je niet verbrandt!).Laat de biscuit ± 10 minuten afkoelen.
- Haal de opgesteven chocomousse uit de koelkast en smeer een dun laagje uit over de biscuit.
- Rol de biscuit vervolgens voorzichtig op. Druk voorzichtig aan en laat verder afkoelen.
- Bestrijk de biscuit tot slot met de rest van de chocolademousse. Maak met een vork een āboomstampatroonā in de mousse. Werk af met een paar blaadjes hulst* en bestrooi met poedersuiker.
Bij gebrek aan een kers of ander rond stuk fruit heb ik hier maar een gekleurd bolletje marsepein gebruikt.
No Milky Way - vegan desserts
Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boekĀ No Milky Way ā vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven šĀ
Ons boek No Milky Way met veganistische desserts en zoetigheden is momenteel te bestellen zonder verzendkost.Ā Meer info >>