Kokos-cacaopralines

Kokos chocolade pralines raw

Zo, het werd wel eens tijd dat er een eerste recept van mij ging verschijnen 😉

Ik wilde graag iets lekkers voor na mijn eten, maar dan ook redelijk gezond. En het moést met chocolade zijn! Want een slechte gewoonte van me is om na de maaltijd 1 blokje pure chocolade te eten.

Hieronder vind je het recept. Laat het smaken.

Kokos-chocoladepraline met een kopje thee

Ingrediënten

  • 100 gram kokospoeder + een beetje extra
  • 5 el ongezoete cacaopoeder
  • 1 banaan, geplet
  • 8 gedroogde dadels, ontpit en in kleine stukjes gesneden
  • 1,5 tl vanillearoma
  • 1/4 tl zout

kokos chocoladepralines met theeBereiding kokos-cacaopralines

  1. Blend kokospoeder, cacaopoeder en banaan tot een pasta
  2. Voeg steeds een beetje van de dadels toe en blend verder tot alle dadels verwerkt zijn
  3. Voeg het zout en vanillepoeder toe en meng goed
  4. Rol tussen je 2 handen balletjes
  5. Neem een diep board met het extra kokospoeder en rol hierin de balletjes

Heb je de pralines gemaakt? Laat me dan even weten wat je ervan vond.

Meer desserts en zoetigheden?

>> Check ons kookboek No Milky Way  

No Milky Way - vegan desserts

Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven 🙂 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    vegan appelcake recept

    Vegan appelcake – basisrecept

    Of vegan gebak maken eenvoudig is? Nou..wel zodra je een goed recept hebt. Toen het ene na het andere (van internet geplukte) baksel mislukte, ben

    Desserts met aquafaba veganistisch

    Desserts met aquafaba

    Aquafaba (a.k.a. het vocht uit een blik kikkererwten of bonen) is helemaal te gek! Je hoeft het alleen maar op te kloppen en je krijgt

    Chocolade pindasnoepjes

    Chocolade pindasnoepjes (recept)

    Chocolade en pinda zijn een fantastisch huwelijk. Deze combi vind ik echt zalig. Ik heb er dan ook chocolade pindasnoepjes van gemaakt. Het derde hoofdingrediënt