Kokoschutney met rijst

Laatst geüpdatet:
kokos rijst chutney

Eén van de makkelijkste gerechten om het vruchtvlees van een verse kokosnoot in te verwerken is een chutney. Zodra je het vruchtvlees uit de kokosnoot verwijderd hebt (wat mogelijk wel even kan duren), hoef je het alleen nog maar grof te raspen en met de overige ingrediënten te vermengen. Klaar is kees!

Meng er nog wat gekookte rijst bij en je hebt een super zalig bijgerecht. Past prima bij (bijvoorbeeld) een stoofpotje van groenten en kokosmelk (je kan er niet genoeg van krijgen ;), maar evengoed als extra bij een zomers tuinbuffet.

Je kan de chutney zowel warm als koud consumeren. Beiden even lekker.

Smakelijk!

Ingrediënten

  • 120 gram verse kokos – grof geraspt
  • 30 ml kokend water
  • 2 cm verse gember – gerapst
  • 2 teentjes look – geplet
  • 4 lente-uitjes – gehakt
  • 1/2 rode chilipeper – in kleine stukjes gehakt
  • citroensap – naar smaak
  • peper en zeezout
  • verse koriander – gesnipperd
  • 200 gram rijst

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Meng de vers geraspte kokos met het kokende water.
  3. Meng de overige ingrediënten (uitgezonderd de koriander, peper, zout en citroen) onder de kokos en meng er tot slot de rijst doorheen.
  4. Kruid de chutney af met peper, zeezout en citroensap naar smaak. Meng er op het laatst de koriander doorheen.
vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Plaats een reactie