Komkommer en dille salade

Salade komkommer rode ui dille erwtenscheuten

Één van mijn favoriete zomerse salades is deze combinatie van komkommer, rode ui en dille. Zeer fris, lekker voedzaam, belachelijk snel gemaakt én past bij quasi elk gerecht dat je op tafel wil zetten!

Wat wil je nog meer? 🙂

Bon appetit!

Salade van komkommer, rode ui, dille en erwtenscheuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote komkommer
  • 1 grote rode ui of 2 kleinere
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • peper en (een beetje) zeezout
Salade komkommer rode ui dille erwtenscheuten

Bereiding

  1. Pel en halveer de ui en snij vervolgens in dunne schijfjes
  2. Reinig de komkommer en snij in blokjes van 1 cm (vaak worden dan de zaadlijsten verwijderd, maar ik zie daar het nu niet van in. Smaakt even lekker en is zonde om weg te gooien).
  3. Doe beide ingrediënten in een kom. Pers het teentje knoflook uit en voeg de dille en olie toe.
  4. Meng alles goed door elkaar en kruid af naar smaak met peper en wat zeezout.

Werk de salade eventueel nog extra af met een paar jonge erwtenscheuten.

Wat denk je? Ziet deze er alvast lekker uit? 🙂

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Verse frieten in de airfryer

    Verse frieten in de airfryer

    Verse frieten in de airfryer zijn gezonder dan in de friteuse en lekkerder dan diepvriesfriet. Je denkt misschien dat dit veel extra werk is, je

    Download gratis weekmenu

    vegan weekmenu