Geüpdatet op

Één van mijn favoriete zomerse salades is deze combinatie van komkommer, rode ui en dille. Zeer fris, lekker voedzaam, belachelijk snel gemaakt én past bij quasi elk gerecht dat je op tafel wil zetten!

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Wat wil je nog meer? 🙂

Bon appetit!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote komkommer
  • 1 grote rode ui of 2 kleinere
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • peper en (een beetje) zeezout

Bereiding

  1. Pel en halveer de ui en snij vervolgens in dunne schijfjes
  2. Reinig de komkommer en snij in blokjes van 1 cm (vaak worden dan de zaadlijsten verwijderd, maar ik zie daar het nu niet van in. Smaakt even lekker en is zonde om weg te gooien).
  3. Doe beide ingrediënten in een kom. Pers het teentje knoflook uit en voeg de dille en olie toe.
  4. Meng alles goed door elkaar en kruid af naar smaak met peper en wat zeezout.

Werk de salade eventueel nog extra af met een paar jonge erwtenscheuten.

Wat denk je? Ziet deze er alvast lekker uit? 🙂

Vegan ontbijt en lunch
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►