Desserts

Kruimelgebak met citroen, gember en bosbes

Dit recept komt uit het boek Quinoa revolutie.

Ingrediënten kruimelgebak

voor 6 personen

  • 1,5 kg verse bosbessen of bosbessen uit de diepvries
  • 60 g bruine suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl citroenrasp
  • 50 g quinoavlokken
  • 110 g amandelschaafsel
  • 2 el ongezouten sojaboter, gesmolten
  • 1 el bruine suiker apart
  • 1/2 tl gemberpoeder

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een ovenschaal in van 28 x 18 cm of bespuit hem met een bakspray.
  • Meng de bosbessen, bruinesuiker, kaneel, citroenrasp en het citroensap in een kom.
  • Zorg ervoor dat alle bosbessen goed met het mengsel bedekt zijn.
  • Schep het mengsel in de ovenschaal.
  • Meng in dezelfde kom de quinoavlokken, het amandelschaafsel, de boter, bruine suiker en gember.
  • Roer tot alle vlokken zijn bedekt met het botermengsel.
  • Verdeel dit mengsel over de bosbessen in de ovenschaal.
  • Bak het mengsel 30 minuten in de oven tit de bosbessenvulling heet is.
  • Serveer het gerecht warm.

Een heerlijke combinatie van citroen en bosbessen met een vleugje gember. Je kan er makkelijk ijs bij eten.

Wil je liever geen gewone bruine suiker gebruiken, kan je dit ook vervangen door kokosbloesemsuiker.

>> Lees hier de recensie van Quinoa revolutie

No Milky Way - vegan desserts

Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven 🙂 

Ons boek No Milky Way met veganistische desserts en zoetigheden is momenteel te bestellen zonder verzendkost. Meer info >>

Gastblogger

View Comments

  • elke keer ik een ander recept aanklik komt volgende tekst voor "Preorder ons nieuwe boek met vegan desserts. Nu met korting en gratis verzending." hoogst vervelend is dat

  • Hallo,
    heb je ook een vega-alternatief voor de ongezouten boter? Want dit lijkt me niet echt veganistisch... ziet er wel lekker uit!

    • Ongezouten soja-boter vanzelfsprekend. Van Alpro of Provamel bijvoorbeeld. Maar je kan het evengoed vervangen door 2 el kokosolie.

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

5 maanden ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

9 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

2 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago