Kruimelgebak met citroen, gember en bosbes

Kruimelgebak met citroen, gember en bosbes uit het boek Quinoarevolutie

Dit recept komt uit het boek Quinoa revolutie.

Ingrediënten kruimelgebak

voor 6 personen

  • 1,5 kg verse bosbessen of bosbessen uit de diepvries
  • 60 g bruine suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl citroenrasp
  • 50 g quinoavlokken
  • 110 g amandelschaafsel
  • 2 el ongezouten sojaboter, gesmolten
  • 1 el bruine suiker apart
  • 1/2 tl gemberpoeder
Kruimelgebak met citroen, gember en bosbes uit het receptenboek Quinoarevolutie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een ovenschaal in van 28 x 18 cm of bespuit hem met een bakspray.
  • Meng de bosbessen, bruinesuiker, kaneel, citroenrasp en het citroensap in een kom.
  • Zorg ervoor dat alle bosbessen goed met het mengsel bedekt zijn.
  • Schep het mengsel in de ovenschaal.
  • Meng in dezelfde kom de quinoavlokken, het amandelschaafsel, de boter, bruine suiker en gember.
  • Roer tot alle vlokken zijn bedekt met het botermengsel.
  • Verdeel dit mengsel over de bosbessen in de ovenschaal.
  • Bak het mengsel 30 minuten in de oven tit de bosbessenvulling heet is.
  • Serveer het gerecht warm.

Een heerlijke combinatie van citroen en bosbessen met een vleugje gember. Je kan er makkelijk ijs bij eten.

Wil je liever geen gewone bruine suiker gebruiken, kan je dit ook vervangen door kokosbloesemsuiker.

>> Lees hier de recensie van Quinoa revolutie

No Milky Way - vegan desserts

Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven 🙂 

Ons boek No Milky Way met veganistische desserts en zoetigheden is momenteel te bestellen zonder verzendkost. Meer info >>

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

3 reacties

  1. elke keer ik een ander recept aanklik komt volgende tekst voor “Preorder ons nieuwe boek met vegan desserts. Nu met korting en gratis verzending.” hoogst vervelend is dat

  2. Hallo,
    heb je ook een vega-alternatief voor de ongezouten boter? Want dit lijkt me niet echt veganistisch… ziet er wel lekker uit!

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?