Lento: vegan restaurant in Hasselt

Lento Hasselt - vegan restaurant

Lento is een vegan restaurant gelegen op de – oh ironie – Zuivelmarkt in Hasselt. Sinds de laatste paar jaren is de mogelijkheid om vegan te eten in Hasselt enorm gegroeid. En zo kwam daar ook eind 2018 Lento bij.

Tekla en Yolan hebben er een gezellige plek gemaakt met lekkere maaltijden die niet enkel voor vegans geschikt zijn. Dat ze goed bezig zijn is duidelijk, want ze hebben zowel in 2018 als 2019 een Belgian Vegan Award gewonnen. Net als deze blog van Veganistisch Koken én onze No Milky Way kookboeken. Even stoefen want daar ben ik nog steeds trots op 😉 

Afgelopen zaterdag gingen we voor het eerst een kijkje nemen. Oké niet alleen kijken, ook eten. 

Lento Hasselt - vegan restaurant

Ik had afgesproken met het oude groepje van Eva Limburg. Nu heeft Eva overal in Vlaanderen locale groepen, maar zo’n 15 jaar geleden was dat nog niet het geval.

Wij startten indertijd Eva Limburg op en organiseerden veggie activiteiten in de omgeving van Hasselt. Behalve 1 persoon van ons groepje die nog steeds actief is, zijn er nu allemaal nieuwe mensen die zich hiervoor inzetten.

Wij vinden het leuk om zo nu en dan eens af te spreken met de oude garde en dan gaan we uiteraard lekker vegan eten. Het was ondertussen al meer dan 3 jaar geleden dat we afspraken en toen gingen we naar de Preuverie.

Aangezien de meesten nog niet bij Lento geweest waren beslisten we om daar een hapje te gaan eten en wat bij te babbelen. We waren met 8, jammer genoeg kon iemand last-minute niet mee. Het leuke is dat je met een groep achteraan (vlak bij de keuken) een tafel krijgt. Daar zit je rustig en val je de andere gasten niet lastig.

Elke Aerts bij Lento

Aangezien we op een zaterdag gingen moesten we op tijd verder. Ze werken op vrijdag en zaterdag namelijk met 2 stiften. Dat wisten we op voorhand. De eerste shift is van 17u30-19u45 en de 2de vanaf 20u. Je kan dan ook best reserveren. 

Het menu bij Lento

Alles is veganistisch, allergieën kunnen doorgegeven worden. Het menu veranderd regelmatig, dus als je een tijdje later terug gaat, kan je weer nieuwe dingen proberen. Het huidige menu kan je steeds op de website bekijken als je graag op voorhand al een keuze wilt maken.

Op zondag tussen 10-14u kan je gaan brunchen. De andere dagen kan je een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert nemen. In plaats van een hoofdgerecht kan je ook meerdere kleine gerechtjes nemen. Zo eentje is geschikt als voorgerecht, maar als je er meerdere neemt heb je tapas.

Wat we aten?

We namen verschillende dingen, dat was geen probleem.

Als voorgerecht nam ik de minipizza’s van polenta.

Lento - pizza polenta

Ook de anderen hun voorgerecht zag er lekker uit:

Salade van boerenkool met appel

Boerenkoolsalade, appel bij Lento in Hasselt

Koningsoesterzwam

Koningsoesterzwam

Kaaskroket met witloofsalade

Vegan kaaskroket bij Lento

Als hoofdgerecht nam ik Zeeuws pannetje met kroketjes. Dit was echt superlekker.

Zeeuws pannetje met kroketten bij Lento

Pizza prosciutto

Pizza Lento

Winterse ravioli met rozemarijnboter

Als dessert deelden we met 3 de chocoladefondue.

Chocolade fondue Lento

De anderen namen warme appeltaart met vanille-ijs.

appeltaart met ijs vegan

Het was een gezellige avond met heel lekker eten. Dat doen we zeker nog eens opnieuw.

Lento: adres en openingsuren

Zuivelmarkt 34, 3500 Hasselt

 • Maandag gesloten
 • Dinsdag:17u30-21u
 • Woe t.e.m. zat: 11u30-14u en 17u30-21u
 • Zondag: 10u-14u (brunch, enkel op reservatie)

Ben jij al eens bij Lento geweest? Hoe vond jij het er en wat had jij er gezeten?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Eén reactie

 1. Niettegenstaande jullie zelf zo geweldig veganistisch kunnen koken is het toch aangenaam zo af en toe eens te gaan eten en eventueel nieuwe dingen te leren kennen om als ze goedgekeurd zijn ze misschien aan anderen mede te delen. Dat is ook broederlijk en zusterlijk delen vooral omdat je weet dat wat jullie doen toch een positieve impact heeft voor mens en dier en er alweer zoveel dieren gespaard worden. Zelf kan ik er spijtig genoeg niet van genieten om uit eten te gaan omdat ik een nierziekte heb en geen zout mag eten. Dankzij jullie lekkere en gemakkelijke recepten kan ik het toch proberen zelf te maken maar dan zonder zout en alleen wat kruiden. Veel succes met jullie nieuwe ontdekkingen !

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Vegans op vakantie in La Roche Ardennen

  Vegans op vakantie in de Ardennen

  Afgelopen week gingen we een paar daagjes naar de Ardennen, La Roche om precies te zien. We hadden een leuk appartement gevonden om te verblijven.

  The Avocado Show Amsterdam

  The Avocado Show

  Mijn vriend deed in november mee aan tryvegan en om zichzelf te belonen wilde hij graag naar de Vegan Junkfood Bar. Die gerechten die hij

  Vegan restaurants in Amsterdam

  Vegan in Amsterdam

  Af en toe moet ik in Amsterdam zijn voor een seminar en voor onderweg neem ik meestal wat eten mee. Maar de afgelopen jaren zijn

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu