Desserts

Marsepein – Makkelijk gemaakt

Voor wie het nog niet wist; marsepein maak je in een handomdraai!

Extra voordeel is dat deze marsepein dan meteen van een betere kwaliteit is dan de industriële, aangezien het aandeel amandelen dan meestal lager is. Hier is het fiftyfifty wat de verhouding suiker/amandelpoeder betreft. Pluspuntje, en de smaak is minsten even lekker.

Ik heb deze gemaakt met no-egg, maar ik vraag me eigenlijk af of je met sojamelk alleen niet hetzelfde resultaat zou krijgen. Ik zou zeggen; probeer het voor me uit en meld je bevindingen:-)

De bereiding kost je inclusief afwegen zo’n 5 minuten. Je kan ‘m ook direct eten, maar voor het lekkerste resultaat adviseer ik om ‘m er worst van te draaien en deze een paar uur in de koelkast te leggen.

Een zoete vegan worst…nou nou:-)

Ingrediënten (voor 1 rol marsepein)

  • 100 gram zuiver amandelpoeder (eventueel zelf gemalen is nog beter)
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 no-egg eiwitten (dus 4 tl no-egg poeder en 2 el sojamelk)
  • 1 el sojamelk (of voeg iets meer toe als je geen no-egg in huis hebt, tot je een mooie kneedbare massa hebt)
  • 1/2 tl amandelextract of amaretto (optioneel)

Marsepein bereiden

  1. Doe het amandelpoeder en de poedersuiker in een kom. Voeg de no-egg, sojamelk en amandelextract toe en kneed alles met de hand tot een gladde, dikke massa. Klaar!
  2. Neem een plastic folie en rol de marsepein in een worst. Draai met de uiteinden om om de massa zo goed mogelijk samen te persen. Leg een paar uur in de koelkast
  3. Snijd een stukje af en proef je zelfgemaakte artisanale marsepein!
  4. Boetseer er eventueel varkentjes, dinosaurussen of de Sagrada Familia van en voer deze aan je kinderen, man, vrouw, familie:-)

Voorbeeld: Biggetje

Inspiratie voor gevorderden:

Dinosaurus

La Sagrada Familia

Meer desserts?

Ons boek No Milky Way met veganistische desserts en zoetigheden is momenteel te bestellen zonder verzendkost. Meer info >>

No Milky Way - vegan desserts

Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven 🙂 

Stijn De Kock

View Comments

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

1 maand ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

6 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

1 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago