No Egg – Kijk mama… zonder eieren

No Egg eivervanger

Hoe gebruik je de eivervanger No Egg?

Het gebruik van eieren in de keuken is naar mijn mening zwaar overschat. In die mate zelfs dat ik me afvraag of we het niet zo gewend geworden zijn om ze overal in te draaien, zonder dat het enige toegevoegde waarde heeft.

Ik bedoel: een pannenkoek kan je ook gerust zonder eieren bereiden en geen hond die het verschil zal proeven. Mijn conclusie is dat het overdreven gebruik ervan gewoon een rechtvaardiging is om de massale eierproductie te kunnen voortzetten. En zoals we inmiddels allemaal wel weten verloopt dat productieproces niet helemaal volgens de wetten van de diervriendelijkheid (om het maar eens voorzichtig uit te drukken).

Hoedanook, in een aantal gevallen kunnen de stollingseigenschappen van eiwit echter wel van nut zijn. Ik denk dan bijvoorbeeld aan meringues (probeer die maar eens ei-vrij in elkaar te flansen).

Voor dergelijke gevallen is er dan gelukkig deze 100% plantaardige ei-vervanger met de meer dan briljante naam: No Egg.

eivervanger no egg

Glutenvrij, vrij van cholesterol, lactose en – verrassing – ei!

No Egg (van het merk Orgran) is een wit poeder dat je bij de douane wellicht op een gefronste blik of, als het echt je dag niet is, een … onderzoek komt te staan. Neemt niet weg dat het verder ongevaarlijk is en je er fantastische dingen mee kan doen.

Het gebruik is simpel en No Egg heeft de volgende verhoudingen: 1 ei = 1 tl No Egg en 2 el vloeistof (in mijn geval soja melk). Het equivalent van 3 eiwitten = 2 tl No Egg en 1 El vloeistof.

Een verpakking van 200 gram bevat ongeveer ’66 eieren’ en je kan het kopen bij de betere natuurvoedingswinkel. De gemiddelde ‘holocaustkip’ zal je zeer erkentelijk zijn!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

5 reacties

 1. is het haalbaar om hier meringue van te maken? niet dat ik nu persé meringue MOET hebben, vraag het me gewoon af, is toch handig om eventueel achter de hand te hebben voor een gelegenheid he wanneer presentatie ertoe doet, of afwerking in een gerechtje als je gasten hebt, k noem maar wat.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Maca - wat is maca poeder?

  Wat is maca poeder?

  Maca is een plant die groeit in Peru (Andesgebergte). De wortel wordt hiervan gebruikt als superfood en je ziet het meestal als een geel poeder.

  Aardpeer bereiden

  Aardpeer bereiden – zo doe je dat

  Aardperen, het is niet voor iedereen zo’n evidente groente, redelijk onbekend. Ze horen dan ook bij de vergeten groenten. Maar al deze vergeten groenten hebben

  Artisjok - wat is het en hoe kook je het?

  Artisjok

  Wat zijn artisjokken? Artisjok is een plant die nauw verwant is aan de distel en vooral voorkomt in het Mediterrane gebied. Ze worden verkocht en

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu