Marsepein – Makkelijk gemaakt

Marsepein zelfgemaakt

Voor wie het nog niet wist; marsepein maak je in een handomdraai!

Extra voordeel is dat deze marsepein dan meteen van een betere kwaliteit is dan de industriële, aangezien het aandeel amandelen dan meestal lager is. Hier is het fiftyfifty wat de verhouding suiker/amandelpoeder betreft. Pluspuntje, en de smaak is minsten even lekker.

marsepein recept

Ik heb deze gemaakt met no-egg, maar ik vraag me eigenlijk af of je met sojamelk alleen niet hetzelfde resultaat zou krijgen. Ik zou zeggen; probeer het voor me uit en meld je bevindingen:-)

De bereiding kost je inclusief afwegen zo’n 5 minuten. Je kan ‘m ook direct eten, maar voor het lekkerste resultaat adviseer ik om ‘m er worst van te draaien en deze een paar uur in de koelkast te leggen.

Een zoete vegan worst…nou nou:-)

Ingrediënten (voor 1 rol marsepein)

  • 100 gram zuiver amandelpoeder (eventueel zelf gemalen is nog beter)
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 no-egg eiwitten (dus 4 tl no-egg poeder en 2 el sojamelk)
  • 1 el sojamelk (of voeg iets meer toe als je geen no-egg in huis hebt, tot je een mooie kneedbare massa hebt)
  • 1/2 tl amandelextract of amaretto (optioneel)

Marsepein bereiden

  1. Doe het amandelpoeder en de poedersuiker in een kom. Voeg de no-egg, sojamelk en amandelextract toe en kneed alles met de hand tot een gladde, dikke massa. Klaar!
  2. Neem een plastic folie en rol de marsepein in een worst. Draai met de uiteinden om om de massa zo goed mogelijk samen te persen. Leg een paar uur in de koelkast
  3. Snijd een stukje af en proef je zelfgemaakte artisanale marsepein!
  4. Boetseer er eventueel varkentjes, dinosaurussen of de Sagrada Familia van en voer deze aan je kinderen, man, vrouw, familie:-)
Marsepein figuurtje maken

Voorbeeld: Biggetje

Inspiratie voor gevorderden:

Dinosaurus

La Sagrada Familia

Meer desserts?

Ons boek No Milky Way met veganistische desserts en zoetigheden is momenteel te bestellen zonder verzendkost. Meer info >>

No Milky Way - vegan desserts

Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven 🙂 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

4 reacties

  1. Dank je wel, ga het vanavond proberen. Ik heb de afbeeldingen voor gevorderden even bekeken, maar…ik denk dat ik daar maar even mee ga wachten hahaha!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    vegan appelcake recept

    Vegan appelcake – basisrecept

    Of vegan gebak maken eenvoudig is? Nou..wel zodra je een goed recept hebt. Toen het ene na het andere (van internet geplukte) baksel mislukte, ben

    Desserts met aquafaba veganistisch

    Desserts met aquafaba

    Aquafaba (a.k.a. het vocht uit een blik kikkererwten of bonen) is helemaal te gek! Je hoeft het alleen maar op te kloppen en je krijgt

    Chocolade pindasnoepjes

    Chocolade pindasnoepjes (recept)

    Chocolade en pinda zijn een fantastisch huwelijk. Deze combi vind ik echt zalig. Ik heb er dan ook chocolade pindasnoepjes van gemaakt. Het derde hoofdingrediënt