Geüpdatet op


Gisteren ging ik voor de allereerste keer naar Meatless District in Amsterdam. Hoe het geweest is en wat ik gegeten heb, lees je hieronder 🙂

Om 18.30 moest ik sowieso in Amsterdam zijn om naar een presentatie te gaan. Het leek me wel handig om wat vroeger te vertrekken, want je weet nooit op zo’n afstand wat je onderweg nog tegen komt.

Aangezien ik daarvoor toch nog moest eten, leek het me wel zo leuk om een vegan restaurantje in de buurt op te zoeken. Het restaurant dat het dichts lag bij de locatie waar ik daarna moest zijn, was Betty’s. Maar 1. Betty’s is ’s avonds open en ik zou in de late namiddag al moeten eten en 2. ik was er al geweest. Nu vind ik dat laatste helemaal niet erg, want Betty’s was super, maar ik heb me voorgenomen om toch wat meer verschillende zaken uit te testen 😉

Dus ging ik verder op zoek naar iets dat aan de 2 voorwaarden voldeed en kwam uit bij Meatless District.

Meatless District via crowdfunding

Cil en Cathalijne deden een jaar geleden een succesvolle crowdfunding om een plek te creëren waar je vegetarisch en veganistisch kan eten en gezellig een drankje kan doen. Mooi is dat ze ook kiezen voor biologisch.

Meatless District Amsterdam terras

Even wandelen door de straat

Onderweg naar Amsterdam krijg ik al honger en was al even gestopt om iets te eten. Ik had quinoa bij met groentjes en geroosterde zonnebloempitten. Een beetje speelde ik al binnen, de rest was voor na het event. Maar hierdoor wilde ik niet onmiddellijk het restaurant binnengaan, zo zou ik terug wat meer honger hebben 😉

Meatless District Amsterdam vegan lunch

Ik wandelde eerst naar het restaurant zodat ik het al wist zijn en ging dan wat door de straat kuieren. Ik zag een bord staan met allemaal planten errond wat me enorm aansprak. Ik hou van tuinieren en de buitenkant van de winkel Wildernis trok me zo naar binnen. Je kan er kamerplanten kopen, maar ook workshops volgen en zelfs iets drinken. Zeker de moeite om eens binnen te springen als je toch in de buurt bent. Ook recent opgericht, ook door 2 vriendinnen, net zoals Meatless District.

Meatless District Amsterdam interieur

Lunchen bij meatless district

Zoveel had ik nu ook nog niet gegeten, dus het werd tijd om mijn maagje te vullen. Ik stapte Meatless District binnen en was onder de indruk. Ziet er echt fantastisch uit. Industriële look en toch warm. Tafeltjes ruim uit elkaar, grote bar in het midden. Het enige dat jammer was, was dat ik de enige was die er op dat moment aanwezig was. Misschien dat het uur waarop ik iets ging eten (ca 15u45) er iets mee te maken had.

Meatless District Amsterdam interieur

Ik kreeg de lunchkaart en daar stonden zowel enkele koude als warme lunchgerechten op. Ik ging voor warm en nam de quesadillas, deze was gevuld met zoete aardappelpuree, maïs,… met tortillachips, guacamole. Ik had nog maar net besteld en ik was al aan het twijfelen. Alles was toch vegan? zoals buiten op het bord stond. Vlug nog even nagevraagd en het was allemaal vegan. Oef!
Even rustig mijn boek verder lezen tot het eten zou komen. Veel heb ik niet gelezen want het was er al heel snel. Wow dat ziet er lekker uit! En dat was het ook 🙂

Meatless District lunch

Meatless District guacamole

Om kwart over vier, kwam er een koppel binnen, ze konden niet meer lunchen, want dat was tot 16u. Hé daar had ik even geluk dat ik niet langer gewandeld had voor ik ging eten. Eerlijk, ik was vergeten te vragen hoe dat juist zit en het staat niet op de website of Facebookpagina. Maar ik heb het even nagevraagd en het zit zo: di-zo lunch 12-16u en diner van 18u. Op zaterdag en zondag komt daar nog een ontbijt bij van 10-12u.

Ik dronk nog een koffietje waarbij ik de keuze had uit soja-, haver- of kokosmelk.

Koffie met sojamelktafeltje bij Meatless District

En ging naar buiten en zei “Tot ziens”, want hier zien ze me zeker nog eens terug.

Openingsuren Meatless district

di-vr 12-23u
za-zo 10-1u

Vegan ontbijt en lunch

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►

 

Ben jij er al geweest?


In onze community verzamelenen we plaatsen waar je vegan kan eten. Weet jij zelf ook nog leuke plekken, vul ze gerust aan.