Misosoep wordt traditioneel in Japan als ontbijt gegeten. Zo kunnen ze gezond en goed gevoed de dag in gaan. Zelf eet ik het liever ’s middags.
Miso is een pasta van gefermenteerde soja. Bij Hatcho miso is deze fermentatieduur uitzonderlijk lang (24-30 maanden). Miso is rijk aan eiwitten, essentiële aminozoruen, mineralen en vitaminen. Bovendien is het wel calorie- en vetarm. Miso is het bekendst van in de soep, maar je kan het ook gebruiken als smaakmaker in sauzen en groenteschotels en als smeerpasta (heel dun laagje wel).
Eet jij soms wel eens misosoep? Deel dan hieronder jouw ervaring ermee. 🙂
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…