Geüpdatet op

I can see paradise by the dashboard light‘ zong Meat Loaf destijds uit volle, en omvangrijke, borst. Momenteel heb ik echter vooral paradijselijke visioenen bij het No-meat loaf uit het boek De vegarevolutie. Een recept waar ik maar wat graag m’n tanden in wil zetten.
En jij vast ook 🙂

No-meatloaf met linzen en noten

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten + 20-30 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 200 g gedroogde bruine linzen
  • 125 ml warm water
  • 4 el lijnzaad
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 
1 rode paprika
  • 1 el zonnebloemolie
  • 5 tl shoarmakruiden (mengeling van o.a. komijn, koriander, gember, paprika, kurkuma, cayenne, kaneel,…)
  • 
3 el ketchup
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 100 g gemengde noten (geroosterd)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Zet een halve liter water in een medium pan op het vuur en breng naar het kookpunt. Voeg linzen toe en kook de linzen zoals op de verpakking staat. Doe warm water in een kom en voeg de lijnzaad toe. Laat even weken.

Rasp een wortel of maal fijn in een keukenmachine. Snipper de ui en snijd de knoflook klein. Snijd de paprika in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg dan de wortel, paprika en shoarma kruiden toe en bak nog 5 minuten op laag vuur.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Giet de linzen na het koken af en pers het meeste vocht er uit. Mix de linzen samen met de ketchup in een keukenmachine tot de linzen gepureerd zijn. Snijd het brood in kleine stukjes. Meng nu de linzen met de gebakken groenten, noten, stukjes brood en lijnzaad-water mengsel in een grote kom. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Neem een cakeblik van ongeveer 25×10 cm en leg hier bakpapier in. Voeg het no-meatloaf mengsel toe en bak 30 minuten in de oven. Laat na het bakken goed afkoelen buiten het bakblik. Zo verliest de no-meatloaf nog vocht en wordt hierdoor beter snijdbaar.

Besmeer eventueel de bovenkant rijkelijk met ketchup.

Tip:

Serveer met gebakken aardappeltjes, plantaardige jus en groenten naar keuze.

Dit recept komt uit De Vegarevolutie

Lees ook de review van De Vegarevolutie

Lees hier het interview met Lisa Steltenpool, schrijfster van De Vegarevolutie