Orangefit eiwitpoeder getest; mijn ervaringen en review (2023)

Orangefit Protein review eiwitpoeder

Plantaardig, duurzaam én een fittere wereld creëeren zijn de belangrijkste waarden bij Orangefit. Het is dan ook niet gek dat dit onze interesse wekte. Orangefit biedt al plantaardige eiwitshakes aan nog voor deze soort shakes echt mainstream werden.

Het verhaal van Orangefit startte in 2014 en is nog zeker niet aan zijn einde, integendeel. Wij vonden het alvast hoogtijd om eens te bekijken wat er zo goed is aan het Orangefit eiwitpoeder en of deze vegan proteïne ook echt lekker is.

Er is natuurlijk maar één manier om dat te weten te komen namelijk testen, en dat deden we! In dit artikel ontdek je alles over het bedrijf Orangefit, hun eiwitpoeder en mijn persoonlijke ervaringen met deze vegan eiwitshakes.

Wat is Orangefit?

Orangefit is een op en top Nederlands bedrijf met een erg hedendaagse visie. Ze beseffen maar al te goed dat plantaardig de toekomst is. Daarnaast willen ze ook dat iedereen zich fit en gezond voelt. Jouw lichaam is pas op zijn best met de beste plantaardige producten, ongeacht of je een harde werker, atleet, zakenman of -vrouw, huismoeder of -vader bent.

Bij Orangefit zijn ze van mening dat iedereen, ook jij, gezonde en voedzame producten verdient die vrij zijn van dierlijke producten. Daarnaast willen ze dat deze nieuwe en fitte generatie mensen onze planeet intact helpt te houden. Vandaar dat ze bij Orangefit ook vol inzetten op duurzaamheid.

Niet alleen het Orangefit eiwitpoeder, maar ook al hun andere producten zijn gezond, puur, eerlijk, gemakkelijk, betaalbaar en van erg hoge kwaliteit, wat wil je nog meer?

Wat is Orangefit protein?

Orangefit protein is een 100% plantaardig eiwitpoeder dat je kan mixen met jouw favoriete drankje. Dat kan zowel met plantaardige melk, fruitsap of gewoon met water. Daarnaast kan je het poeder ook mengen in een smoothie of zelfs in het beslag van vegan pannenkoeken. Eigenlijk kan je dus gewoon helemaal doen waar jij zin in hebt!

De plantaardige proteïne van Orangefit houdt je niet alleen fit maar maakt je ook sterker. Het Orangefit eiwitpoeder is niet alleen handig om het spierherstel te bevorderen, je kan het gewoon op elk moment van de dag gebruiken.

Dankzij Orangefit protein krijg jij je dagelijkse hoeveelheid eiwitten en aminozuren binnen en dat op jouw eigen en favoriete manier!

Orangefit review Proteïnepoeder

Wat zit er in het eiwitpoeder?

Het Orangefit protein/eiwitpoeder wordt gemaakt van gele spliterwten. Het voordeel van dit ingrediënt is dat het in de eerste plaats licht verteerbaar is. Daarnaast leveren gele spliterwten ook een mooie hoeveelheid proteïne en bevatten ze alle aminozuren die je dagelijks nodig hebt.

Naast het hoofdingrediënt bevat het Orangefit eiwitpoeder natuurlijk nog andere en volledig plantaardige ingrediënten. Als verdikkingsmiddel wordt er xanthaangom gebruikt en voor de zoete toets worden er stevioglycosiden toegevoegd, wat afkomstig is uit een plantje.

De overige ingrediënten verschillen per smaak. Wist je trouwens dat je het Orangefit eiwitpoeder in maar liefst vijf verschillende smaken kan verkrijgen? Daarmee doen ze meteen een pak beter dan vele andere eiwitpoeders die vaak enkel vanille en/of chocolade aanbieden.

De smaak wordt verkregen door natuurlijke aroma’s toe te voegen en de kleur is afkomstig van vitamine A en rode bieten poeder (ook weer afhankelijk van de smaak).

Welke smaken zijn er?

Er zijn vijf verschillende smaken te verkrijgen. Dat wil zeggen dat er voor iedereen wel een favoriet smaakje te vinden is. Orangefit protein kan je in de volgende 5 smaken verkrijgen:

Elke smaak is in 3 verpakkingen te verkrijgen. Afhankelijk van jouw eiwitbehoefte kan je kiezen voor de volgende hoeveelheden:

 • 1000gram / 40 eiwitshakes
 • 450 gram / 18 eiwitshaks
 • 25 gram / 1 eiwitshake

Hoe gebruik je het?

We vertelden je al dat je Orangefit protein met jouw favoriete drankje kan mengen of zelfs aan je smoothie of recept kan toevoegen. Echter wordt het eiwitpoeder toch nog het vaakst als eiwitshake gebruikt. Om zo’n eiwitshake te preparen moet je helemaal geen raketgeleerde zijn.

Meng 1 scoop (25 gram) Orangefit protein met 300ml van jouw favoriete drankje. Even shaken en jouw eiwitshake is helemaal klaar.

Om een mooie gladde shake te verkrijgen kan je de Orangefit Fit Shaker gebruiken. Dankzij het roostertje onder het deksel wordt alles tot een mooi glad geheel gemixt. Eventuele brokken kunnen er ook niet doorheen. Onderaan heeft de Fit Shaker een apart vakje waarin je extra eiwitpoeder kan stoppen voor onderweg.

Voedingswaarden

Het doel van een eiwitshake is natuurlijk om de nodige eiwitten binnen te krijgen. Daarom is het belangrijk om nog even te bekijken hoeveel eiwitten een Orangefit eiwitshake jou nu precies bezorgd. Ook de andere voedingswaarden zijn fijn om te weten. Zeker wanneer je wil vergelijken met andere vegan eiwitpoeders.

Een Orangefit eiwitshake levert 19 à 20 gram eiwitten en bevat 99 kcal. De overige voedingswaarden verschillen lichtjes van elkaar afhankelijk van de smaak:

Waarden per shake (25 gr)VanilleChocoBanaanAardbeiMango/Perzik
Calorieën99 kcal99 kcal99 kcal99 kcal99 kcal
Vetten2 g2,2 g2 g2,2 g2 g
waarvan verzadigd0,5 g0,6 g0,5 g0,6 g0,5 g
Koolhydraten1,4 g0,8 g1,8 g0,8 g2,3 g
waarvan suikers0,1 g0 g1 g0,7 g0,6 g
Vezels1 g1,4 g0,6 g0,9 g0,7 g
Eiwitten20 g19,5 g19,9 g19,4 g19,3 g
Zout1,1 g1,1 g1,1 g1,1 g1,1 g

Naast de rijkelijke hoeveelheid eiwitten heeft het Orangefit eiwitpoeder een aminozuurprofiel om U tegen te zeggen. In elke shake zitten maar liefst 18 belangrijke aminozuren die in combinatie met de eiwitten zorgen voor een complete eiwitbron.

Aminozuur profiel eiwitpoeder Orangefit

Orangefit getest

Het is ondertussen al ettelijke jaren geleden dat ik kennis maakte met Orangefit, toen heette het trouwens nog Fit Green Proteïne. Toch kan ik wel al verklappen dat er sindsdien steevast Orangefit protein in onze voorraadkast te vinden is. Natuurlijk puilt onze kast niet uit met al de smaken van dit eiwitpoeder, want niet alle smaken bevielen mij even goed.

Welke de voorraadkast wel gehaald hebben en waarom anderen dat niet deden geven we je graag mee. Natuurlijk weten wij ook dat smaken erg kunnen verschillen, daarom zijn mijn favoriete smaken niet per sé jouw favoriete smaken.

Na een beetje testen en uitproberen bleek wel dat de eiwitshakes mij het beste bevallen door ze gewoon met water te mengen. Een enkele keer mengde ik ze door het beslag van vegan pannenkoeken. Het nadeel van dat laatste is dat je er niet echt wat van proeft.

Je krijgt er natuurlijk wel de extra portie eiwitten mee binnen maar daar stopt het ook. Vandaar dat ik het Orangefit eiwitpoeder meestal gewoon als eiwitshake gebruik, zowel tussendoor als na het sporten en steeds gemengd met water van de kraan.

Mijn favoriete smaken

Wanneer je, zoals bij Orangefit het geval is, veel keuze hebt qua smaken gaat er altijd wel minstens eentje je bevallen zou je denken. En dat was zeker het geval, echter bleef het in mijn geval daar niet bij. Maar liefst drie van de vijf smaken drink ik tot op de dag van vandaag nog steeds regelmatig. De vanille, banaan en mango/perzik smaak vond ik persoonlijk het lekkerst, met de mango/perzik als absolute winnaar.

Vanille

Met een vanille eiwitshake kan niet snel wat mis gaan. Het is dan ook vrijwel bij alle merken één van de standaard smaken. Ik was dus helemaal niet verrast dat deze Orangefit protein in vanille smaak me wel zou bevallen. Heb je geen flauw idee welke smaak jou het beste zou bevallen dan is de vanille smaak in mijn ogen altijd een veilige keuze.

Banaan

Hoewel een rijpe banaan altijd lekker is heb ik ook minder goede ervaringen wanneer de banaan in een poedertje verwerkt is. Ook bij vegan eiwitrepen, gelletjes of maaltijdshakes kan een banaan smaak wel eens de bal misslaan. Vaak krijgt de smaak een chemisch tintje waardoor het eigenlijk niet veel meer met banaan te maken heeft.

Dankzij de natuurlijke aroma’s die aan het Orangefit eiwitpoeder toegevoegd zijn is dat bij deze proteïne helemaal niet het geval. Van een chemische smaak is geen sprake. Toch moet ik eerlijk bekennen dat er wel andere producten zijn die een fellere banaan smaak hebben dan deze Orangefit protein. Ondanks dat minpuntje vind ik het overigens wel een lekkere shake.

Mango/Perzik

Als iets echt goed is mag het ook gezegd worden vind ik. Het mango/perzik eiwitpoeder is top en voor mij persoonlijk de lekkerste van de vijf smaken. Het is altijd een leuke gedachte om te gaan sporten wetende dat je op het einde deze mango/perzik eiwitshake achterover mag slaan.

Ondanks dat de shake twee smaken combineert wissel ik toch af met de vanille en banaan smaak. Het is een beetje een luxe positie, maar op die manier geraak je de smaken minder snel, of zelfs nooit, beu.

Orangefit protein Mango perzik (review)

Deze smaak vond ik minder

De aardbei smaak beviel me net wat minder. Waar ik bij de banaan smaak (onterecht) schrik voor had werd wel werkelijkheid bij het proeven van de aardbei smaak. Deze vond ik echt té chemisch proeven ondanks het natuurlijke aardbei aroma. Misschien dat ik deze ooit nog wel een nieuwe kans zal geven, daar ik normaal wel fan ben van rode of roze vruchten en drankjes.

Orangefit protein choco

De choco smaak kan ik eigenlijk niet echt beoordelen aangezien ik helemaal geen fan ben van chocolade smaken. Ik heb hem wel geproefd maar ik vond deze niet lekker. Echter denk ik wel dat de meeste liefhebbers van chocolade smaken deze wel lekker zullen vinden.

Dit vond ik goed en minder goed

Wanneer er drie van de vijf verkrijgbare smaken in de smaak vallen mag je zeker niet klagen. Meteen ook één van de pluspunten voor mezelf. Afwisseling van spijs doet immers eten en dat is bij dit vegan eiwitpoeder zeker en vast ook erg fijn. Op die manier zal ik deze eiwitshakes niet snel beu geraken.

Een ander voordeel van deze Orangefit protein is de textuur. Met enkele shakes krijg je altijd, echt altijd, een gladde shake. Wel gebruik ik hiervoor steeds de Fit Shaker van Orangefit zelf. In een andere shakebeker durfde er al eens een brokje blijven hangen.

De Fit Shaker heeft een heel erg praktisch rooster waar ook geen enkele brok doorheen kan. Moest er dus een brokje aanwezig zijn in de shake dan kan deze niet in jouw mond terechtkomen, gelukkig maar!

Ook over de prijs van Orangefit protein ben ik erg te spreken. Het is eigenlijk helemaal niet duur, zeker wanneer je de verpakkingen van 1000 gram in huis haalt. De grote verpakking is de meest voordelige waarbij 1 eiwitshake omgerekend slechts één euro kost.

Iets wat ik minder prettig vind aan de Orangefit protein zijn de verpakkingen. Deze kan je sluiten met een strip. Echter is het steeds een hels karwei om deze in elkaar te laten klikken. Uiteindelijk lukt het me altijd wel maar het zou wat makkelijker mogen gaan.

Omdat ik de eiwitshakes van Orangefit meestal na het sporten drink helpen deze shakes om het hongergevoel na het sporten te verminderen. Dit is ook een enorm groot pluspunt. Zo voorkom je dat je naar ongezonde snacks gaat grijpen, wat ik in het verleden wel een keertje durfde te doen. Na het drinken van zo’n eiwitshake kan je wel weer een tijdje verder tot aan een volgende maaltijd of tussendoortje.

Ook heb ik het gevoel dat de eiwitshakes mijn spieren sneller helpen te herstellen. Vroeger schoot er al eens een kramp in mijn benen na een intensieve rit op de mountainbike, echter heb ik daar ondertussen geen last meer van. Dit merk je echter wel pas wanneer je de shakes al een tijdje in gebruik hebt.

Conclusie

Een geslaagde test dus, die ervoor gezorgd heeft dat het Orangefit eiwitpoeder een vaste waarde geworden is in onze voorraadkast. Ik kijk er steeds naar uit om een Orangefit eiwitshake achterover te slaan na het sporten. Dat doe je enkel maar als het ook echt lekker is, en dat zijn deze shakes ook. Zowel de vanille, banaan maar vooral de mango/perzik smaak vind ik erg lekker en drink ik met heel erg veel plezier.

Natuurlijk gaat dit voornamelijk om persoonlijke smaak en die kan voor jou helemaal anders zijn. Gelukkig is er meer dan voldoende keuze qua smaken bij Orangefit. Door die ruime keuze zit er voor jou vast wel een smaakje tussen dat je lekker vindt. Probeer het eens een keertje en laat het smaken!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

2 reacties

 1. Zelf vond ik de smaken van OrangeFit die ik geprobeerd heb, helemaal niet zo lekker. Ik ben echter wel een grote fan van de Body&Fit “Vegan Perfection” eiwitshake (mmmmm cappucino-smaak is heerlijk), en ze hebben verder ook heel veel vegan supplementen en energierepen.

  1. Hey Nathan,

   Zo zie je maar dat smaken erg kunnen verschillen. Welke smaken heb je precies geprobeerd?
   De vegan perfection vond ik zelf dan weer minder lekker dan de OrangeFit.

   Groeten,
   Geert

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  De online drogist review

  De online drogist review

  In deze De online drogist review deel ik je mijn ervaring met deze online drogisterij en vertel ik je meer over deze online shop en