Ovenschotels zijn altijd erg handig. Je kan ze makkelijk de avond voordien bereiden. Maak nog wat puree of zo voor er bij en je hebt snel eten. Heb je de volgende dag een drukke dag, voeg dan bij de groenten in de schotel bijvoorbeeld ook schijfjes aardappel. Als je dan thuis komt, gewoon de schotel de oven in duwen en ondertussen een half uurtje ontspannen tot de oven piept 🙂 en dan smullen!
Ingrediënten
- Vegan kruidenkaassaus -> zie recept (neem versie 2)
- 1 wortel (in kleine stukjes gesneden)
- 1 paprika (in blokjes gesneden)
- 2 kleine courgettes (in blokjes gesneden)
- 200 gram tofu
- Peper
- Zout
- Dille
- Pili pilli
Bereiding
- Stoof de ui en knoflook.
- Bak de paprika enkel minuten mee.
- Voeg wortel toe en 2 el water. Laat vervolgens even stoven, maar de wortels mogen nog niet helemaal gaar zijn.
- Voeg de courgette toe en laat een minuutje meestoven.
- Kruid met peper, zout, dille en pilli pilli naar smaak.
- Dep de tofu droog. Snijd in kleine blokjes.
- Meng in een ovenschaal de gestoofde groenten, de vegan kruidenkaassaus en de tofu. Laat enkele uren rusten zodat de smaken goed kunnen blenden.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Strooi optioneel wat paneermeel over de groenten en zet in de oven gedurende 20 minuten.
Zet nog 10 minuten op grillen.
Tips:
- Ideaal om ’s avonds te maken om de volgende dag te consumeren.
- Lekker met bijvoorbeeld puree.
Lijkt je dit lekker? Dan zou ik het leuk vinden mocht je het recept delen.
No Milky Way 2 - vegan lunch
Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).