Hoofdgerechten

Ovenschotel met paprika, wortel, courgette, tofu en vegan kruidenkaassaus

Ovenschotels zijn altijd erg handig. Je kan ze makkelijk de avond voordien bereiden. Maak nog wat puree of zo voor er bij en je hebt snel eten. Heb je de volgende dag een drukke dag, voeg dan bij de groenten in de schotel bijvoorbeeld ook schijfjes aardappel. Als je dan thuis komt, gewoon de schotel de oven in duwen en ondertussen een half uurtje ontspannen tot de oven piept 🙂 en dan smullen!

Ingrediënten

  • Vegan kruidenkaassaus -> zie recept (neem versie 2)
  • 1 wortel (in kleine stukjes gesneden)
  • 1 paprika (in blokjes gesneden)
  • 2 kleine courgettes (in blokjes gesneden)
  • 200 gram tofu
  • Peper
  • Zout
  • Dille
  • Pili pilli

Bereiding

  • Stoof de ui en knoflook.
  • Bak de paprika enkel minuten mee.
  • Voeg wortel toe en 2 el water. Laat vervolgens even stoven, maar de wortels mogen nog niet helemaal gaar zijn.
  • Voeg de courgette toe en laat een minuutje meestoven.
  • Kruid met peper, zout, dille en pilli pilli naar smaak.
  • Dep de tofu droog. Snijd in kleine blokjes.
  • Meng in een ovenschaal de gestoofde groenten, de vegan kruidenkaassaus en de tofu. Laat enkele uren rusten zodat de smaken goed kunnen blenden.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Strooi optioneel wat paneermeel over de groenten en zet in de oven gedurende 20 minuten.
    Zet nog 10 minuten op grillen.

Tips:

  • Ideaal om ’s avonds te maken om de volgende dag te consumeren.
  • Lekker met bijvoorbeeld puree.

Lijkt je dit lekker? Dan zou ik het leuk vinden mocht je het recept delen.

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Elke Aerts

Elke is veganist sinds 2005 en was daarvoor 5 jaar vegetariër. Ze probeert behalve vegan te leven ook zo veel mogelijk duurzame keuzes te maken. Met deze blog is het haar missie om de plantaardige (vegan) lifestyle zo toegankelijk mogelijk te maken en jou te inspireren om bewuster te eten en te leven. Omdat je met het maken van die keuze zo ontzettend veel kan bijdragen aan een betere wereld. Beter voor jezelf, maar ook voor je omgeving, het milieu en vooral de dieren.

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

1 maand ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

6 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

1 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago