Geüpdatet op

Hoewel de kleurtjes er zeker mogen zijn, is dit niet helemaal een stereotiep zomers gerecht. ‘Gelukkig’ is zowel België als Nederland gezegend met…euh…variabele weersomstandigheden, en dus kan dit gerecht dus prima op een doordeweekse zomerdag gegeten worden.

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

En degene die het moet klaarmaken heeft nog niets eens zoveel werk…pluspunt!

De bijhorende saus op basis van rode ui, gember en harissa (chilipeperpasta) is wel vrij pittig/pikant. Ik kan dat best hebben (want flinke stoere jongen) maar voor wie het ietsje minder mag; schrap de harissa uit de lijst en neem genoegen met 1 cm gember.

Ingrediënten

Voor de ovenschotel

  • 2 bataten (zoete aardappel)
  • 4 lente-uitjes
  • 2 rode paprika’s
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • peper en zeezout
  • 6 el olijfolie
  • 200 gram couscous
  • 1 el tamari (sojasaus)
  • paar takjes citroengras

Voor de saus

  • 2 (kleine) rode uien
  • 100 gram veganaise
  • 100 ml sojaroom
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 cm gember
  • 1 mespuntje harissa

Bereiding

De ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking (zelf doe ik bij het kookvocht nog 1 el tamari voor extra smaak).
  3. Schil de bataten en snij ze in blokjes van 1 cm. Snij de paprika’s in vieren, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij ze eveneens in kleine blokjes. Doe beiden in een grote ovenschaal.
  4. Bestrooi de bataat en paprika met komijn, koriander, paprika, peper en zeezout en overgiet met olijfolie en sojasaus.
  5. Meng alles goed door elkaar en plaats de schaal gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Snij ondertussen de lente-uitjes in dunne plakjes. Voeg de couscous en lente-uitjes bij de nog warme bataat en paprika en meng alles goed.

De saus

  1. Pel en snipper de rode ui. Meng de ui met de rest van de ingrediënten en mix, met behulp van de staafmixer of in de blender, tot een gladde saus.
  2. Serveer de saus bij de ovenschotel en werk het bord af met enkele blaadjes citroenmelisse.

Wat denk je? Het proberen waard? 🙂

[phxoptin id=1498211942]